25. aug
HA 14.1 2011
 
Vil doble støtten
Hamar kommune støtter Stoppested Verden med 400.000 kroner. Det foreslår rådmannen i sin nye innstilling til formannskapet.

Publisert: 16.feb.2011 07:54
Oppdatert: -

Da saken sist var oppe i formannskapet, hadde rådmann Svein M. Skaaraas innstilt på å støtte festivalen med 200.000 kroner. I HA gjorde Mocci Ryen det klart at i så fall ville det ikke være mulig å gjennomføre noen festival.
Det skapte atskillige reaksjoner at Hamar sto i fare for å miste Stoppested Verden - en festival som i 2010 trakk over 8.000 mennesker. I HA var det blant annet flere innen næringslivet som gikk ut med pengestøtte til festivalen.
Formannskapet valgte å utsette søknaden, for å få luftet muligheten for å finne andre midler enn det som var avsatt på festivalbudsjettet.
Og det har administrasjonen gjort. I tillegg til 200.000 fra potten for festivalstøtte, foreslår rådmannen å bruke 200.000 til Stoppested Verden fra fondet «Statstilskudd flyktninger». Dermed er samlet sum på 400.000 kroner, som er det samme som festivalen har fått fra Hamar de siste tre årene.
MEN ER DET nok til at det blir festival i år?
- Det er i hvert fall et veldig positivt signal, sier Mocci Ryen.
- For en måned siden så det veldig mørkt ut. Men nå er det atskillig lysere.
- Utfordringen er at vi trenger mer enn vi har hatt de siste årene. For vi har de tre første årene hatt en buffer gjennom et tilskudd fra Sparebanken Hedmark, som vi har tæret på.
- Så dersom alle kommunene og fylkeskommunen opprettholder sin støtte, må vi nå jobbe enda mer for å sikre andre former for støtte. I neste uke skal vi ha et nytt møte med private næringslivsaktører. Og vi prøver å hanke tak i stadig flere, så februar blir en veldig viktig måned for oss.
- Men hovedutfordringen er jo at det ikke er bare sommerens festival det gjelder. Hvis vi ikke får langsiktige avtaler, kommer det til å bli likedan i 2012. Så det er mulig vi rett og slett må ta et hvileår i 2011, for å få mer langsiktige avtaler på plass.
- For jo lengre tid det tar å få alt på plass, jo vanskeligere blir det å gjennomføre festivalen i 2011.
Stoppested Verden har søkt om 1,2 millioner kroner årlig fra regionen de neste fem årene. Hamar er søkt om 540.000 kroner årlig, Stange om 312.000, Ringsaker om 228.000 og Løten om 120.000 kroner.
Ringsaker kommune har gitt et tilskudd på 50.000 kroner for i år. Stange og Løten har ikke behandlet søknaden ennå. Hedmark fylkeskommune har meldt at de avventer sin behandling for å se hva kommunen bevilger.
RÅDMANNEN bemerker i sin innstilling at «festivalen bør arbeide videre med å få andre finansieringskilder enn kommunene». Men Skaaraas nevner også at «gjennom den offentligheten saken har fått, har det oppstått et engasjement fra næringslivet i regionen. Vi oppfattet at det er vilje til å støtte festivalen,» konstaterer Skaaraas.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke