21. aug
Bernt Ola Volungholen skal være med på konserten på Stortorget under Kirsten Flagstad Festival.
 
Vil ha 5.000 til operakonsert på Stortorget
Bernt Ola Volungholen og Trondheim Symfoniorkester er blant dem som skal være med på West Side Story-konsert på Stortorget under årets Kirsten Flagstad festival.

Publisert: 09.feb.2016 14:02
Oppdatert: 09.feb.2016 14:11

Årets Kirsten Flagstad festival går av stabelen fra 15.-19. juni. Temaet for årets festival er Kirsten Flagstads tid i utlandet.  I år, som i fjor, blir det utekonsert på Stortorget. 

- Vi tok en sjanse i fjor da vi hadde konsert på torget. Det var vellykket, og vi vil gjøre det igjen. Det var 3000 der i fjor, og vi håper på flere i år, sier kunstnerisk leder for Kirsten Flagstad festival, Randi Stene. 

- Målet er 5000 i år, sier Tore Slettvold som er markedssjef i Sparebanken Hedmark og en av sponsorene til konserten. 

Volungholen synger

Det vil bli en konsert med musikk fra West Side Story som vil bli spilt på Stortorget.

- Til nå vet vi at Trondheim symfoniorkester kommer. Vi kan også si at Bernt Ola Volungholen kommer for å synge. Resten er ikke klart ennå, sier Stene.

Konserten vil bli gratis for publikum. Det koster mellom 800.000 og én million kroner å få til konserten, og arrangørene håper folk vil møte opp.

- Vi vil få opera ut til folket. Det er en lav terskel for å bli kjent med opera. Folk må møte opp på dette, sier Slettvold.

Gjenskaper konsert

Kjell Magne Brobakken som er regionleder i Obos, og også er med på å arrangere konserten, mener Stortorget er en optimal scene for en slik konsert. 

- Man finner ikke større storstue enn dette, sier han. 

Resten av programmet for festivalen vil bli sluppet i små drypp utover våren.

- Men vi kan også fortelle nå at vi kommer til å gjenskape en konsert som Flagstad hadde i Puerto Rico, forteller Stene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke