23. aug
deltakere: 1. rekke fra venstre: Ingrid Tuko, Aud Huse, Unni Mette Haugerud, Sigrid Haugom og Karina Pavlova. 2. rekke: Anne Marie Mikkelsen, Solfrid Strønen, Gerd Skansberg, Thorhild Mathisen, Turid Skuseth, Ingeborg Brattbakken, Gunnar Nordli og Ole Ingar Braaten. 3. rekke: Astrid Wold, Eva Gregersen, Kari Nysveen, Berit Johanne Sigurdsdatter og Ingrid Teksum Haugli.
 
Magedansere vil ha din stemme
Den spreke gjengen i Salomes Døtre har allerede danset og sjarmert seg til semifinaleplass i Norske Talenter. Nå vil magedanserne ha hele Hamar i ryggen.

Publisert: 24.apr.2017 19:44
Oppdatert: 24.apr.2017 19:56

– Nå er det bare å skru på tv-en og stemme, slår damene i Salomes Døtre fast. Med lette og eksotiske dansetrinn har de spreke danserne fra Hamar allerede sjarmert det norske folk i senk, og etter tre opptredener på tv er de nå klare for semifinale i TV2-programmet Norske Talenter.

– Etter mageplasket med stupetårnet passer det fint med litt magedans, og fredag kveld kan vi sørge for å få Hamar på kartet en gang til, smiler Turid Skuseth. Hun er blant Salomes Døtres 20 magedanserne som nå skal danse for en plass i selve finalen.

– Nå gjelder det å sanke flest mulig stemmer, og vi håper virkelig at hele Hamar stiller opp, sier Skuseth.

Morsomt og sunt

Skuseth er klar på at Salomes Døtre kommer med et viktig budskap til det norske folk.

– Vi vil fortelle at det går an å ha det gøy selv om man er gammel, og man behøver slettes ikke være redd for å by på seg selv, sier hun.

– Hvorfor akkurat magedans?

– Først og fremst er det veldig morsomt. Når man først får på seg drakten, blir man plutselig en magedanserinne.

– Men dette handler også om helsegevinsten. Vi vil at folk skal komme seg ut, men det er ikke alle som finner glede i å bare gå tur, sier Skuseth.

danser for finaleplass

På kun ett år har instruktør Karina Pavlova gjort danserne fra Hamar til nasjonale tv-stjerner, og instruktøren forteller at hun stadig vekk lar seg imponere av damene.

– De er veldig dyktige. Alle hadde danset før de begynte med magedans, og de er flinke til å følge med. På den måten kan jeg være ekstra kreativ når vi skal lage koreografi, sier Pavlova.

Danserne er i alle fall ikke redde for å by på seg selv, og lover å gi full gass under fredagens semifinale.

– Vi er slettes ikke redde for å vise fram kroppen. Med disse draktene viser vi alt som vi har rundt omkring, men vi gir blanke i hva andre måtte tenke. Man må være kry av den kroppen som bærer oss rundt når vi er så gamle som vi er.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke