17. aug
FOTBALL-TEATER: De kan det jo! Regissør Phillip Stengele (t.v.) og skuespiller Anders Kippersund forbereder seg til å trikse på scenen. FOTO: Geir Vestad
 
Vil ha fotball-VM til Hamar
Går det an å tenke seg ei framtid der Fotball-VM legges til Hamar? Jo da, i høstkomedien på Hamar Teater er det rom for det spinnville.

Publisert: 09.jul.2017 13:43
Oppdatert: 09.jul.2017 13:35

Handlingen utspiller seg i ei ikke altfor fjern framtid, nærmere bestemt 2038. Innlandet har hatt en eventyrlig vekst. Problemet for Hamar er at Ringsaker har vært motor i utviklingen, og Moelv aspirerer til tittelen Innlandshovedstaden.

Hamarordføreren stirrer mismodig utover Hedmarken fra sitt kontor i toppetasjen på Tjuvholmen. Da ser han lyset fra Briskeby. Der er HamKam etter år med slit og ørkenvandring endelig tilbake i eliteserien. Så han tar en beslutning: Vi må gå for det ultimate mål og få Fotball-VM til Hamar!

Slik er utgangspunktet for Turnékompaniets høstkomedie «HAMAR 2038!», som har premiere i Hamar Teater torsdag 14. september.

Forværelse

– Hamar er i årets høstkomedie en by som ikke har klart seg så bra, forteller forestillingens regissør Philipp Stengele og skuespiller Anders Kippersund.

– Ikke ble det sjukehus, ikke dobbeltspor helt fram, og det er ikke blitt noen kommunesammenslåing heller. Det som Hamar har igjen, er HamKam. For når det er nedgangstider, satser en gjerne på fotballen.

Høstkomedie  

I fjor spilte Turnékompaniet klassikeren «Den forsvunne pølsemaker» som høstkomedie i Hamar Teater. I år satser ensemblet på en ny egenskrevet komedie, med Jonas Kippersund som manusforfatter og Philipp Stengele som regissør.

Og billettsalget er allerede i gang. Ikke mindre enn 3000 billetter er lagt ut til de ti forestillingene.

– Vi har lyst til å selge minst 2000, sier Anders Kippersund og Philipp Stengele, som i anledning lanseringen har utstyrt seg selv med fotball og øvde muligens på triksekunster kvelden før.

HamKam-tilhenger

– Jeg er forresten en pasjonert HamKam-tilhenger, selv om ikke alle vet det, forteller Anders. 

– En gang kjøpte jeg til og med årskort. Men det har jeg ikke gjort mer. For vi spilte gjerne samtidig, så jeg fikk nesten ikke brukt det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke