23. aug
FORE­SLÅR «STEM­MEN»: Kom­mu­ne­sty­re­re­pre­sen­tant Sig­rid Friis Ruud fore­slår «Stem­men» som navn på kul­tur­hu­set.
 
Vil ha Kulturhuset Stemmen
Sigrid Friis Ruud og Gunnar Brox Haugen, begge By- og bygdelista, lanserer Kulturhuset Stemmen som navn på kulturhuset.

Publisert: 30.mar.2011 08:03
Oppdatert: -
Sigrid Friis Ruud og Gunnar Brox Haugen, begge By- og bygdelista, lanserer Kulturhuset Stemmen som navn på kulturhuset.
- Teater Innlandet skal ha sin hovedbase i kulturhuset. Bibliotek, kino, sang- og musikklag og andre kulturuttrykk vil ha sine verksteder og sine scener her. Det skal være plass til mange slags stemmer i det nye huset, påpeker Ruud og Brox i begrunnelsen for forslaget sitt.

Kulturhuset Stemmen er også en henvisning til Hamar-stemmer som Rolf Jacobsen og ikke minst Kirsten Flagstad, som ble kalt århundrets stemme.
- Dette er eksempler på kjente stemmer fra det kulturhistoriske Hamar. Framtidens stemmer som vil høres fra Kulturhuset Stemmen, er kor, korps, musikk fra alle sjangre og instrumenter, det vil være framtidens forfattere i biblioteket, filmstemmene i kinoen, filmskapere, skuespillere, dansere. Vårt kulturhus vil inkludere alle, og det er mange stemmer som gleder seg til å høres herfra, sier de.
- Det nye kulturhuset trenger et navn som er kort og konsist og som kan romme alle de nevnte stemmer fra vår felles kulturarv og de kunstuttrykk som skal dyrkes fram, foredles og oppleves her. Kristiansand har fått «Kilden», Larvik har fått «Bølgen», Bodø får «Stormen». Vi vil ha «Stemmen» på Stortorget, fastslår de.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke