18. aug
kamp om billettene: Billettene til Elton John-konserten på Stortorget ble revet vekk på under fem minutter. Dem som ikke rakk å kjøpe måtte ta til takke med å se konserten fra Kirkebakken.
 
Vil ikke utvide torget
I år økte arrangørene publikumskapasiteten på Stortorget fra 8.000 til 10.000. Til tross for ekstrem pågang på billetter, og en smekkfull «gratishaug», er det tvilsomt at det blir en ny økning.

Publisert: 03.jul.2017 16:28
Oppdatert: 04.jul.2017 06:22

Sting-billettene ble solgt ut på 25 minutter. Etter konserten konkluderte arrangørene med at de hadde plass til flere på Stortorget, og økte til 10.000 billetter til Elton Johns konsert. Disse ble solgt ut på under fem minutter. Men nå er taket for torgets publikumskapasitet nådd, sier kultursjef Morten Midtlien.

riktig antall

Midtlien forteller at arrangørene gikk mye rundt for å få et inntrykk av hvordan det var å være på arenaen forrige fredag.

– Etter min mening er 10.000 riktig antall. Det var ulikt trykk på hvor folk sto. Fortsatt var det best plass på den nye plattingen som vi har bygd på den sosiale ringen. Andre steder på arenaen var det litt trangere. Jeg er ikke sikker på om vi vil utvide enda mer. Det skal være hyggelig å være der også, sier Midtlien.

Hundrevis i KIRKEBAKKEN

De som ikke hadde billett, måtte ta til takke med å skue ned fra Kirkebakken. Som bildet ovenfor viser, var det et anselig mengde som benyttet seg av stedet, som gir fri utsikt til scenen 150 meter lenger ned. Ifølge Midtlien blir det neppe aktuelt å utvide arenaen i den retningen.

– Det er mulig å få inn flere mennesker hvis man vil utfordre grensen på 10.000, men totalmessig og lydbildemessig får man en annen opplevelse ved arenaen enn i Kirkebakken. Jeg synes det er hyggelig at det er flere som får en viss form for opplevelse i Kirkebakken, men de får ikke den samme opplevelsen, så å begynne å ta betalt og tvinge de sist ankomne opp i Kirkebakken er ikke den beste ideen, sier Midtlien.

Setter grenser for artister

– Innebærer ikke publikumsgrensen på 10.000 at dere utelukker internasjonale artister av en viss størrelse?

– Det er helt klart det setter grenser for størrelsen på artistene. Det finnes utallige verdensstjerne som ligger i det arena-sjiktet som gjerne krever 20.000-30.000 tilskuere, men de er ikke en del av vårt handlingsrom. Men det gjør for så vidt ingenting. Det finnes veldig mange som er i 10.000-segmentet, sier Midtlien.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke