24. apr
 
Vil sette gallarekord
Målet er å lage beste Idrettsgalla noensinne. Alle er invitert til fest på Stortorget i Hamar lørdag 6. januar før kveldens TV-show i amfi’n.

Publisert: 28.des.2017 17:15
Oppdatert: 28.des.2017 17:19

Til Stortorget kommer et «Mesternes Mester»-show med sesongens stjerner og programleder Dag Erik Pedersen, ski-NM-arrangøren Vang Skiløperforening lager barneskirenn i byen, Norges Skiforbund arrangerer skileik i Kirkebakken – og Therese Slob fra ps: dance skal lære oss NM-floka.

Det var voldsomt til stas etter første sending av Idrettsgalla i 2002, men noen måneder senere, utpå høsten, kom programleder og TV-kjendis Dan Børge Akerø plutselig med en løftet finger: – Vi solgte vel rundt 2.200 billetter, men hadde plass til 5.000. Vi ønsker å fortsette å lage idrettsgalla fra Hamar. Men da må folk skjønne at de må møte opp, sa Dan Børge Akerø i Hamar Arbeiderblad i september i 2002.

Han fikk responsen han ønsket, folk møtte opp – og etter andre forsøk sa Akerø: – Hamar har skjønt det!

Kanskje gikk lufta litt ut av luka etter hvert, for i 2007 fortalte sentrumsforeningens leder at de heller ville satse på rally («Rally Norway/World Rally Champion-ship). Men igjen ble ballongen pumpet opp, og i fjor strålte førstesiden i Hamar Arbeiderblad: «Suksess for idrettsfest».

Kampen og galla’n

– Vårt mål er at vi sammen skal bidra til at Idrettsgallaen 2018 blir den beste idrettsgallaen noensinne, sier kultursjef i Hamar Morten Midtlien og reiselivssjef Merethe Sandum.

Det understrekes også at ønsket er å få Idrettsgalla tilbake til Hamar fra og med 2020.

Folk møtte opp på Stortorget på en strålende vinterdag i januar; til vinteraktiviteter, for å se Anders Baasmo Christiansen motta «Hamarprisen» – og ikke minst for å samle seg rundt isflata for å se jentene fra HIL kunstløp skøyte rundt etter musikken fra «Frost».

– Jeg blir stolt når jeg kikker utover her, sa Anders Baasmo Christiansen.

Mesterne kommer

Denne gang kommer stjernene i «Mesternes Mester» til Hamar dagen etter premiere på den populære TV-serien. Gullmedaljesankeren i hundekjøring Lena Boysen Hillestad fra Hamar, er med i kjendisprogrammet, sammen med blant andre Steffen Iversen, Gro Hammerseng-Edin, Bjørg Eva Jensen og Andreas Ygre Wiig.

Med skileik i Kirkebakken, merket «Utetimen», og barneskirenn skal spesielt barnefamiliene trekkes til Stortorget. Og skøyteisen skal blinke, og det skal være gratis utlån av skøyter. 

Og kanskje litt buljong? Og hva med pølse i lompe? 

Kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit kommer. I alle fall til TV-showet i amfi’n på kvelden.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.