25. aug
 
Vil sette gallarekord
Målet er å lage beste Idrettsgalla noensinne. Alle er invitert til fest på Stortorget i Hamar lørdag 6. januar før kveldens TV-show i amfi’n.

Publisert: 28.des.2017 17:15
Oppdatert: 28.des.2017 17:19

Til Stortorget kommer et «Mesternes Mester»-show med sesongens stjerner og programleder Dag Erik Pedersen, ski-NM-arrangøren Vang Skiløperforening lager barneskirenn i byen, Norges Skiforbund arrangerer skileik i Kirkebakken – og Therese Slob fra ps: dance skal lære oss NM-floka.

Det var voldsomt til stas etter første sending av Idrettsgalla i 2002, men noen måneder senere, utpå høsten, kom programleder og TV-kjendis Dan Børge Akerø plutselig med en løftet finger: – Vi solgte vel rundt 2.200 billetter, men hadde plass til 5.000. Vi ønsker å fortsette å lage idrettsgalla fra Hamar. Men da må folk skjønne at de må møte opp, sa Dan Børge Akerø i Hamar Arbeiderblad i september i 2002.

Han fikk responsen han ønsket, folk møtte opp – og etter andre forsøk sa Akerø: – Hamar har skjønt det!

Kanskje gikk lufta litt ut av luka etter hvert, for i 2007 fortalte sentrumsforeningens leder at de heller ville satse på rally («Rally Norway/World Rally Champion-ship). Men igjen ble ballongen pumpet opp, og i fjor strålte førstesiden i Hamar Arbeiderblad: «Suksess for idrettsfest».

Kampen og galla’n

– Vårt mål er at vi sammen skal bidra til at Idrettsgallaen 2018 blir den beste idrettsgallaen noensinne, sier kultursjef i Hamar Morten Midtlien og reiselivssjef Merethe Sandum.

Det understrekes også at ønsket er å få Idrettsgalla tilbake til Hamar fra og med 2020.

Folk møtte opp på Stortorget på en strålende vinterdag i januar; til vinteraktiviteter, for å se Anders Baasmo Christiansen motta «Hamarprisen» – og ikke minst for å samle seg rundt isflata for å se jentene fra HIL kunstløp skøyte rundt etter musikken fra «Frost».

– Jeg blir stolt når jeg kikker utover her, sa Anders Baasmo Christiansen.

Mesterne kommer

Denne gang kommer stjernene i «Mesternes Mester» til Hamar dagen etter premiere på den populære TV-serien. Gullmedaljesankeren i hundekjøring Lena Boysen Hillestad fra Hamar, er med i kjendisprogrammet, sammen med blant andre Steffen Iversen, Gro Hammerseng-Edin, Bjørg Eva Jensen og Andreas Ygre Wiig.

Med skileik i Kirkebakken, merket «Utetimen», og barneskirenn skal spesielt barnefamiliene trekkes til Stortorget. Og skøyteisen skal blinke, og det skal være gratis utlån av skøyter. 

Og kanskje litt buljong? Og hva med pølse i lompe? 

Kronprins Haakon Magnus og kronprinsesse Mette-Marit kommer. I alle fall til TV-showet i amfi’n på kvelden.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke