24. aug
da capo: Sist Ringsakeroperaen gjorde en scenisk versjon av Cavalleria Rusticana var i 2002, da sammen med balletten Coppelia. Nå blir det i følge med barokkoperaen «Dido og Aeneas».
 
Vil slå to av sine favoritter i en smekk
I operakretser ble det løftet litt på øyebrynene da operasjef Kari Elisabet Bekken fortalte at Ringsakeroperaen skulle gjøre enakterne «Dido og Aeneas» og «Cavalleria Rusticana», på samme kveld.

Publisert: 02.okt.2017 21:03
Oppdatert: 02.okt.2017 21:12

– Regissøren vår Ronald Rørvik spurte meg høflig om vi var helt sikre på at vi skulle gjøre disse to, og ikke «Cavalleria rusticana» og «Pagliacci» som er vanlig.

Operasjefen ler, vel vitende om at styret ikke har gjort det lett for seg selv med valget av årets hovedoppsetning.

Grunnen til at det er uvanlig å sette opp disse to sammen, er at de verken foregår på samme tid eller sted. I tillegg har de helt forskjellig instrumentering, noe som gjør at de må fylle på med fler musikere til orkesteret i pausen.

gjøre det ordentlig

Men det stopper ikke operaen i Brumunddal fra å prøve likevel.

Bekken setter det på spissen og beskriver både seg selv og styret i operaen som «lekfolk», med ditto tilnærming.

– Vi syns bare dette er veldig fin musikk! sier Kari, når hun skal begrunne valget.

– Vi har gjort «Dido og Aeneas» konsertant før, og folka her i operaen ble så glad i musikken. Det er mange som har mast om at «når skal vi gjøre dette på ordentlig?»

utfordringer

Å gjøre «Cavalleria Rusticana» igjen, har også vært snakk om lenge. Og de to operaene passer i det minste sammen i lengden, ettersom begge er såpass korte.

Så da får det bare være at prøveplanen er blitt et lite logistisk mareritt med tanke på at hver del i praksis har sin egen besetning av musikere.

kartago og Sicilia

Scenograf Bo Ruben Hedwall har også fått en utfordring i å lage scenografi som både skal passe til antikkens Kartago og en siciliansk småby på 1800-tallet. Men operasjefen har trua på at svensken med over 50 år i faget skal klare det veldig bra.

– Han er jo et stort navn! Vi er kjempeheldige som har fått med ham.

Hedwalls scenografi begynner å ta form og han kommer for å kontrollere arbeidet denne uka. I midten av måneden tar Ringsakeroperaen over teatersalen i Brumunddal og begynner å jobbe for alvor, mot premièren 14. november.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke