17. aug
Stort øyeblikk: Anders Baasmo Christiansen som Frank Sinatra i Hamar Teater under AnJazz. - Kanskje årets viktigste arbeidsdag, sier Christiansen.
 
Vil spille kong Olav
Hamars gromgutt og skuespillergeni Anders Baasmo Christiansen har fire drømmeroller. To av dem er kong Olav og Alf Prøysen.

Publisert: 23.des.2012 19:02
Oppdatert: -

Hjemme på julefeiring i Hamar kan Baasmo Christiansen hvile velfortjent ut, vel vitende om at karrieren nådde nye høyder i 2012. Med Kon-Tiki som ble nominert til Golden Globe og som vurderes for Oscar-nominasjon, vet Anders at 2013 kan bli et av tidenes filmår.

Han karakteriseres som Norges beste og mest allsidige skuespiller. Anders Baasmo Christiansen drømmer om å portrettere fire store norske personligheter: Kong Olav, Vidkun Quisling, Fridjof Nansens polfarerkollega Hjalmar Johansen og Alf Prøysen.

- Det er ingen hemmelighet at det er folk som skriver manus på alle disse fire personlighetene, sier Christiansen.

- Hvilken rolle ligger nærmest?

- Vanskelig å svare på, men magefølelsen min sier kong Olav og Alf Prøysen.

Kongens nei
I vår ble det kjent Alf R. Jacobsens bokverk «Kongens nei» kan bli film. Et stort produksjonsselskap skriver manus, men alt står på penger for å få realisert den unike filmideen som er tenkt å ta utgangspunkt i krigshistorie fra Hedmark.

Kongefamilien og regjeringens flukt fra Oslo til Hamar samt Elverum og bombingen i Nybergsund da kronprins Olav og kong Haakon søkte ly under trærne er rammen i boken.

Anders Baasmo Christiansen legger ikke skjul på at han drømmer om å få spille daværende kronprins Olav. Som alt med film, er finansieringen avgjørende og ingenting avgjort ennå, sier han.

Oscar
- Hvordan er det å være Oscar-aktuell?

- Det ville vært helt fantastisk og et eventyr om Kon-Tiki blir nominert til Oscar. Regissørene fortjener det. De er superambisiøse og tør å tenke stort. Ikke minst for Film-Norge ville en nominering bety enormt mye. De kan vise at vi har ambisjoner om store filmer i Norge også.

- Jeg tror Kon-Tiki har en fin balanse mellom det menneskelige kombinert med spenning. Visuelt er den rålekker og catcher Thor Heyerdals motto, våg å følge drømmen. Men jeg må si at vi først må bli nominert før det blir ordentlig stas. Vi krysser fingrene og har kjempetro på nominasjon, sier Baasmo Christiansen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke