22. aug
 
Slik vil Flagstad-festivalen nå flere enn 4.000
De frivillige stiller med hjemmebakt grissini, kaffe og kaker. Etter åpningskonserten legges det opp til å snakke med sangerne. Og på torgkonserten inviteres publikum til å ønske seg sine egne favorittlåter.

Publisert: 20.apr.2018 07:03
Oppdatert: 20.apr.2018 07:23

– Vi har som mål å nå enda bredere ut, sier Solveig Rønningen, daglig leder for Kirsten Flagstad Festival.

I fjor var det i underkant av 4.000 publikummere på festivalen.

– Jeg håper vi i år vil treffe enda bredere blant folk, sier Solveig Rønningen, som satser på at festivalen også skal bli en sosial happening. Et tegn på at de skal få til det, er at de aldri har solgt så bra med billetter i forkant som før,

Torgkonserten

For femte gang blir utendørskonserten på Stortorget et høydepunkt. Ved hjelp av sponsorene Obos og Sparebankstiftelsen Hedmark kan festivalen årlig bruke et millionbeløp på denne konserten. I år mener Solveig Rønningen at den vil treffe enda bredere enn før. Det er Marinemusikken som i år står i sentrum, med sangsolister i internasjonal toppklasse; vinneren av Dronning Sonjas sangkonkurranse 2017 Seungju Bahg (tenor), Wagner-tolkeren Elisabeth Teige (sopran), og Emil Havold Nærhagen (bassbaryton). Konferansier er Bernt Ola Volungholen.

Festivalen innfører også noe helt nytt i år, som Solveig Rønningen håper vil engasjere publikum. Det er «Sangønsket», der publikum kan sende inn ønske om et stykke eller sang de ønsker å høre under Torgkonserten. «Vinneren» får, i tillegg til å få høre sitt ønskede stykke, 10 gratisbilletter til Den Norske Opera & Ballett.

Torgkonserten er for øvrig plassert slik at publikum etterpå kan spasere til Domkirkeodden for en rolig avslutning på kvelden med Mahler langs Mjøsa og Bernt Ola Volungholen.

gullrekka

Et av de utadvendte konsertene er «Gullrekka» i Kirsten Flagstad-salen. Tenoren Didrik Solli-Tangen, sopranen Siri Kval Ødegård og Defrost Youth Choir vil tilby publikum en serie klassiske musikkperler på lørdagskvelden. Spenningen er ikke minst knyttet til Siri Kval Ødegård fra Hamar, som er nyutdannet operasanger fra Conservatorio Santa Cecilia i Roma, og er nå i startfasen av sin profesjonelle sangkarriere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke