19. aug
NYTT: Teatersjef Janne Langaas viser fram den gule containeren hvor det skal spilles teater. FOTO: JENS ERIK JENSRUD.
 
Vil treffe folk på gata og torget
En gul container skal være en av høstens spillesteder for Teater Innlandet.

Publisert: 26.apr.2013 12:45
Oppdatert: -

Containeren skal plasseres på torg eller kanskje i gågater eller foran kjøpesentre på ti spillesteder i Hedmark og Oppland, blant dem Hamar, Kongsvinger, Brumunddal, Elverum og tynset.

Containeren skal ha rom for 14 personer på hver forestilling, og forestillingene skal ta omkring et kvarter, forteller teatersjef Janne Langaas.
Noe av bakgrunnen for denne spesielle satsingen, er ifølge teatersjefen et ønske om å komme ut og treffe folk på andre arenaer enn i teatersalen. I tillegg er teateret på flyttefot til høsten, for da skal kulturhuset i Hamar tas i bruk, og containeren er også en kommentar til hvordan teaterets hverdag vil bli denne høstsesongen.

På hvert sted den gule containeren settes opp, skal teateret også gjøre tre andre forestillinger. Det ene er en Prøysen-forestilling som fortrinnsvis skal tilbys i eldresentre. Den andre er barneforestillingen "Gruffalo", som blant annet skal spilles i barnehager. Og den tredje er danseforestillingen "The Invaders", som skal tilbys dansestudioer. Men det skal også spilles åpne forestillinger av alle tre.   

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke