23. okt
 
Godt fra Alsace
Tre hvitviner som kan imponere.

Publisert: 17.feb.2017 07:04
Oppdatert: 17.feb.2017 07:25

Hvitviner fra Alsace går godt sammen med mye norsk tradisjonsmat – enten det gjelder Riesling til ribba eller Gewürztraminer til Munstner-osten. Men utvalget av Alsace-viner på polet er ikke akkurat imponerende, og lite er egnet til å skape den store begeistringen. Men unntakene fins; her er en god Pinot Blanc til en hyggelig pris, og en framifrå Grand Cru Riesling. I tillegg til at Trimbachs Riesling alltid er å stole på, og det gjelder 2015-årgangen også.

AimeStentz Vin d’Alsace Pinot Blanc Réserve 2015

Alsace 5194801, kr 159,90

Pinot Blanc-druen kan gi svært delikate viner i Alsace, og dette er en av dem. Ganske reservert på duft med lett preg av eple, rund i stilen med noe fedme, men velbygget og elegant. En vin som ikke pranger med musklene sine, men bidrar til en dempet og stemningsfylt kveld med lette småretter og Patricia Kaas i cd-spilleren.

Terningkast: 5

Kreydenweiss Wiebelsberg Grand Cru Riesling 2014

Alsace 4897201, kr 277,90

Lekker vin med flott fruktighet på duft i sømløs kombinasjon med det mineralske og blomsterlige. Fyldig, delikat, fin konsentrasjon. Ukas klart dyreste, men sjarmerer veldig med sin friskhet og fylde.

Terningkast: 5

Trimbach Riesling 2015

Alsace 88801, kr 169,90

En favoritt hos mange gjennom mange år, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. For dette er en deilig vin til prisen, blomsterlig og sitruspreget på duft, frisk, slank og lang. Lett fylde med preg av modne epler. Har fått en sekser i tidligere årgang, denne er ikke helt der men igjen en flott Riesling.

Terningkast: 5

 
AimeStentz
Kreydenweiss
Trimbach
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke