Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hvitvin til osten
Tenk så enkel verden var den gangen vi trodde ost og rødvin hørte sammen, og gjerne med en stang selleri å knaske på.

Publisert: 24.feb.2017 05:19
Oppdatert: 24.feb.2017 05:36

Slik er det ikke lenger. For nå er det helst hvitvin som gjelder, og det må bare innrømmes at det passer bedre. En hvit allroundvin til ost er en Riesling, enten den er tysk eller fra Alsace. Men det fins også noen helt spesielle suksess-kombinasjoner. Her er vellykkede viner til Ridderost, Chevre og – pultost.

Trimbach Gewürztraminer

Alsace 789301, kr 184,90

Terningkast: 5

Tines Ridderost er ikke den enkleste å sette vin til, men en Gewürztraminer fra Alsace er bortimot garantert klaff, med sitt tydelige sting og mykt blomsterlige preg. Ridderosten er på sin side aromatisk, med stor fylde og et artig pikant preg. Et godt eksempel på hvordan to smaker utvider og styrker hverandre.

Natter Sancerre 2015

Sancerre 3070501, kr 194

Terningkast: 5

Til den franske geitosten Chevre er hvitviner fra Loire generelt og Sancerre spesielt det klassiske valget. Den litt syrlige og markante Chevre-smaken inngår i en kombinasjon av en annen verden med vinens slanke, lette og friske preg.

Vitteaut-Alberti Brut

Cremant de Bourgogne 4187801, kr 164,90

Terningkast: 5

Så er det hedmarkingens spesielle bidrag til ostefatet. For er det noen andre som ville finne på å servere pultost? Til drikke er det Champagne den passer aller best. Men et supert prisgunstig alternativ er en fransk Cremant, og aller helst denne fra Vitteaut-Alberti, som ligger så nær opptil enkel Champagne som det omtrent går an å komme.


 
Trimbach.
Natter Sancerre
Vitteaut-Alberti Brut
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat