Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
Langøra kaffe-IPA
 
IPA med kaffe i
Langøra kaffe-IPA er en IPA som skiller seg ut i markedet.

Publisert: 17.feb.2017 07:04
Oppdatert: 17.feb.2017 07:24

Appelsin og sjokolade. Det er en kombinasjon som bare funker. Det er godt sammen. Nå som det går mot påske og alt. Hva hvis du putter sammen lignende smaker, for eksempel fruktigheten i IPA-humle og kaffe? Hva skjer da?

Det har nemlig Stjørdalsbryggeriet gjort. De brygger først en real IPA med amerikanske humlesorter, og brygget får først en dose humle i koking av mesk og deretter som tørrhumle i vørteren. Og så. Når humla har sust i sakene, så tilsettes det kaffe rett før ølet tappes på flaske.

Resultatet er Langøra kaffe-IPA. Den er lansert hos Vinmonopolet nå på halvlitersflaske til 70 kroner. Alkoholprosenten ligger på 6,5.

Stjørdalsbryggeriet gjærer ølet sitt med en amerikansk vestkystgjær som skal ha den egenskapen å framheve den nokså tradisjonelle tropiske fruktigheten i humlene som er brukt. Og ølet føles virkelig fruktig, det er bløtt og med masse karakter av amerikansk IPA-humle. Den morsomme vrien ligger i smaken av kaffe, som jo har beskhet og bitterhet i seg, lagt til IPA-karakteren. Kaffesmaken er på ingen måte dominerende, men føles mer som et balansert element i smaksbildet her. Bryggeriet bruker en afrikansk, visstnok etiopisk, kaffesort som er tørket på spesielt vis.

Og det som kommer ut av det hele, er en IPA som skiller seg litt ut i horden av IPA-varianter som nå er ute i markedet. Et velsmakende, godt øl med personlighet tatt fram av Stjørdalsbryggeriet. Prisen er stiv synes jeg, men det er jo en velkjent melodi på så mye av godsakene. Jeg føler ikke for å anbefale dette ølet til noen matrett. Dette er et drikkeøl. Nytelsesbrygg. Munngodt. Det er som skapt til påskekos og solrike senvinterssøndager. Stjørdalsbryggeriet har fått til en lykket variant med å gå litt utenfor kjente løyper.

Langøra kaffe-IPA

Stjørdalsbryggeriet

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat