Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Jule-smaker
Akevitt og portvin – det er smaker som for mange hører julematen til.

Publisert: 09.des.2016 06:16
Oppdatert: 09.des.2016 06:27

Og en ekstra spiss setter det om varen har lokal tilknytning – som juleakevitten fra Strand Brænderi. Ellers er det verdt å merke seg at portvinprodusenten Kopke er på banen med en juleportvin.

Strand Brænderi Juleaquavit

Arcus 63895, kr. 369,90 (50 cl)

Terningkast: 6

Strand Brænderi i Moelv, Norges eldste brenneri i drift, lanserer i år sin første juleakevitt. En forløper var Strand-drammen som kom i 2010. Men nå er det et helt annet, rikt og finstemt produkt som er lansert, med Arcus som produsent. Det er et produkt som først og fremst synes å selge godt lokalt, men det er en uansett en godsak og ingen grunn til at det skal begrenses til det lokale. Uvant flaske, som minner om hostesaftflasker i gamle dager. Men innmaten er lekker. Mørk, fyldig og rund, spenstig sitruspreg. Noe sødmepreget men i god balanse. Kanskje først og fremst en avec-type, men vil også gå til ribbe.

Kopke Christmas Port Reserva Ruby

Douro 35130, kr. 232,90

Terningkast: 5

Ikke bare navnet gjør dette til en juleportvin. Sødmefylt og rund, bra fylde og ikke altfor tung, som slike viner kan bli. Gjerne til tørkede frukter, kan også gå til blåskimmeloster.

Bache-Gabrielsen Pineau des Charentes

Charente 33452, kr. 239,90

Terningkast: 6

Denne sterkvinen er en klassiker for mange til jul. En fetter av konjakk, laget av druemost blandet med konjakk. Intens sødme, men likevel med en fast og spenstig fruktighet i kjernen. Gjerne etter kaffen.


 
Strand juleaquavit.
Kopke Christmas Port.
Bache-Gabrielsen Pineaux de Charentes.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat