Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Myke og mørke viner fra Chinon
I Chinon liker de å kalle byen sin hovedstaden for det gode liv – «capitale du bien-vivre».

Publisert: 20.jan.2017 06:47
Oppdatert: 20.jan.2017 06:58

Noe som bidrar til det, er de myke rødvinene fra Chinon, der mye av det beste fra regionen topper seg i mørkt sanselige smaker. Det samme området er kjent som dikteren Rabelais’ fødested, og stadig sendte han sin udødelige helt Pantagruel tilbake til hjemlige trakter. Her er tre januar-nyheter i basis, som viser hvor herlig innbydende disse vinene kan være.

Fabrice Gasnier Chinon Vieilles Vignes 2014

Chinon, Loire 63688, kr. 205,90

Terningkast: 6

Gå etter den særpregede aromaen av pepper, så er det stor sjanse for å treffe en vin fra Chinon. Denne er karakteristisk, med preget av pepper kombinert med blomster og mørke frukter på duft, som minner om både plommer og mørke kirsebær. Bløt og leskende, fast og flott. En anelse røff, som gjør den spesielt egnet til kjøttgryter, men deilig alenevin også.

Rousse Chinon Les Puys 2014

Chinon, Loire 69656, kr. 191,10

Terningkast: 5

Blomsterlig, litt lettere og slankere enn den foregående, men også denne med god fast kjerne. Et lett mineralsk skaper spenning. Harmonisk, fast og saftig, med den sensuelle bløtheten i seg som en venter å finne hos Chinon-vinene på sitt beste.

Couly-Dutheil La Diligence Chinon 2015

Chinon, Loire 69678, kr. 186,20

Terningkast: 5

En litt enklere variant, men lekker denne også. Fruktig med ferskt bæraktig preg, litt jordsmonn. Allrounder, gjerne til lettere retter.


 
Fabrice Grasnier.
Rousse.
Couly-Dutheil.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat