Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Tre gode viner i sommervarmen
En hvit, en rosa og en rød – og alle med sommeren i seg. Her er tre viner som er spesielt egnet akkurat nå som varmen og utesesongen endelig ser ut til å feste et aldri så lite grep.

Publisert: 26.mai.2017 07:45
Oppdatert: 26.mai.2017 08:28

Grand Enclos du Château de Cérons 2014

Graves, Frankrike 7400101, kr 189,70

En flott hvitvin fra Graves i Bordeaux, som kanskje ikke er helt det en tradisjonelt venter av en sommervin. For om sommeren går en gjerne for det lette og lekne, mens denne er preget av fylde og noe tyngde. Men også med preg av en bløt og deilig fruktighet. Og det er en kombinasjon som gjør den som skapt til fyldige fiskeretter der de enklere sommervinene kommer til kort. En nydelig vin.

Terningkast: 6

Meinklang Prosa 2016

Burgenland, Østerrike 437901, kr 165

2015-årgangen av Meinklangs perlende rosé fikk en sekser i HA. Kanskje har ikke 2016-versjonen den samme umiddelbare sjarmen. Men igjen er det en deilig lekelysten perlende vin med både spenstig friskhet og leskende lystighet. Blomsterlig aromatisk, med både jordbær- og bringebærpreget fruktighet. En ekte sommerdrøm.

Terningkast: 5

Couly-Dutheil La Diligence 2015

Chinon, Frankrike 6967801, kr 186,20

Jeg gjorde en tabbe med denne, og lot den stå på kjøkkenet nesten en dag før jeg åpnet den. Men rødviner fra Chinon vinner seg på å serveres ganske kjølig, i hvert fall til sommermat, og etter et døgn i kjelleren var den akkurat slik den skal være, med fine flyktige aromaer, leskende, saftig og mineralsk, deilig bærpreg. Skal en først drikke rødvin på sommeren, er vinene fra Chinon i Loire et supert valg. Men la den stå kjølig til korken sprettes.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat