Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
AUKSJON: Dyrebare vinflasker er ikke bare for noen få. Nå kan du sikre seg vin anslått til en verdi av 4,7 millioner... FOTO: NTB Scanpix.
 
Vinauksjon utvides etter stor respons
Vinmonopolet har fått overveldende respons fra privatpersoner som vil auksjonere bort dyrebare dråper på Norges første vinauksjon.

Publisert: 23.jul.2013 08:50
Oppdatert: -

- Vi har mottatt så mange registreringer at vi må utvide auksjonen, sier Arnt Egil Nordlien, som er produktsjef for auksjoner i Vinmonopolet. Dermed blir det trolig en nettauksjon noen dager etter live-auksjonen, som foregår i november på auksjonshuset Blomqvist.

Står trygt

2.848 flasker vin er blitt tilbudt til vinauksjonen siden registreringen åpnet i mars i år. Nordlien har vurdert verdien på vinene.
- Totalt har vi blitt tilbudt vin for 4,7 millioner kroner, forteller han.
1.633 flasker er akseptert til auksjonen, og nå står de trygt pakket i pappesker på et kjølelager i kjelleren hos auksjonshuset.
- Alle vinene er forsikret her de står, forsikrer Nordlien, idet han løfter fram noen av de mest eksklusive flaskene.

25.000 kroner flaska

De to dyreste vinene er vurdert til 25.000 kroner flaska. Det gjelder en Chateau Petrus fra 1950, og en Roumier Musigny fra 1996.
- Grunnen til at disse vinene er så dyre, er at de er ansett som spesielt gode årganger, samtidig som produksjonen er veldig liten, forteller Nordlien.
Han mener det ikke behøver å være noen spesiell anledning for å sprette en såpass eksklusiv flaske vin.
- En gruppe vininteresserte venner kan for eksempel spleise på vinen for å smake på den. Men man bør nok ha en trenet gane for å ha glede av denne typen vin, sier han om den 60 år gamle Petrus-flasken.

Serøse samlere

Det var en endring i alkoholloven i 2011 som åpnet muligheten for vinauksjon i Norge. Nordlien forteller at mange av dem som har levert vin til auksjonen, er folk som tidligere har deltatt i vinauksjoner i utlandet.
- Det er mange seriøse vinsamlere blant tilbyderne. Noen vil også selge lagringsvin de har arvet, sier han. (©NTB)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke