22. aug
vokser: Vingeneral Tom Theodorsen har tønna full av vin-evenementer i helga og noterer seg god vekst i Hamar Vinfestival, som i år blir både større, bredere og mer internasjonal - og har satt ny pulikumsrekord allerede før start.foto: Turid Andreassen Lie
 
Vinfestivalen vokser
Større, mer internasjonal og helt tydelig mer attraktiv. Hamar Vinfestival setter ny rekord allerede før start. hamar

Publisert: 24.okt.2018 09:38
Oppdatert: 24.okt.2018 09:45

I fjor samlet den mellom 400 og 450 gjester, da den ble arrangert for aller første gang. Til helga kommer festival nummer to. Allerede mandag denne uka, fem dager før starten, var 500 påmeldt. Dermed har Tom Theodorsen, som gjennom sitt firma Theodorsen Wining driver festivalen, et edruelig håp om i hvert fall å bikke 600 i år. For han har erfaringene fra i fjor i bakhodet; hedmarkingen liker å tenke seg om, men kommer på banen for ganen.

vin for alle penga

– Du nå love oss, Tom, sa folk til meg i fjor. – Du må love oss å gjøre dette til et årlig evenement. Og det er mitt personlige mål å innarbeide siste helga i oktober som vinfestivalhelga i Hamar. Festivalen har blitt omtalt som dyr, men det er jeg uenig i. På Smakstorget får du smake 300 viner for 395 kroner. Hvor får du ellers det?

– Er det egentlig mulig å rekke smake så mye?

– Det er ikke noe problem. Jeg har selv vært på smakinger med flere tusen viner.

utsolgte middager

At betalingsviljen hos mat- og vininteresserte i Hamar er stor, viser pågangen til Winemakers Dinner-tilbudene, der byens kjøkken og vinprodusentene går i tospann: Utsolgt både på Basarene fredag og Stortorvet Gjestgiveri lørdag. Champagnebrunsjen på Basarene lørdag hadde tidlig i uka kun en håndfull plasser ledig. Nå er et nytt tilbud lagt til, idet First Hotel Victoria skaper et høstlig møte mellom Frankrike og Innlandet.

opptatt av mat og drikke

– Folk er veldig opptatt av mat og drikke, særlig vi menn. Og når vi bor midt i matfatet, trenger vi kunnskap om det som fullender det gode måltid. Vinfestivalen skal gi både nybegynnere og profesjonelle mulighet til å lære om vin og mat i kombinasjon. sier Theodorsen.

– Er vinforedragene også utsolgt?

– Nei, det skal mye til, for vi har mange, og kan få plass til opp til 150 på hvert. Jeg håper folk stiller opp, det hadde vært ille om spesialister, ens ærend direkte fra Europas beste produsenter, blir stående med bare en håndfull i salen. Men jeg tror folk benytter denne helt unike muligheten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke