23. aug
Collager: Finn Aage Andersen åpner utstilling i Hamar sagbladfabrikk lørdag. Foto: Geir Vestad
 
Viser et tverrsnitt
Gjenvinning er tema for utstillingen som Finn Aage Andersen åpner på Sagbladfabrikken lørdag.

Publisert: 16.mar.2017 16:30
Oppdatert: 16.mar.2017 16:30

Fem år er gått siden forrige gang han stilte ut på Sagbladfabrikken. «Hemmeligheter» het utstillingen den gangen, og han benyttet anledningen til å vise sider av virksomheten sin som nok overrasket mange. Nå har han rundet 80, og overrasker gjør han stadig.

Men det er også blitt med noen eldre arbeider, som delvis ikke har vært utstilt i noe galleri før. Blant annet er et par arbeider fra Agro Art-utstillingen utendørs på Domkirkeodden i 1991.

Trøtt soldat

Med gjenvinning som tema, er skulpturen «Trøtt soldat» også et karakteristisk eksempel, med sin bruk av eldre elementer som kombineres og settes inn i nye sammenhenger. Her er det blant annet en velbrukt høvelbenk som er tatt i bruk for å framstille soldaten i spikerkassa, og han er bare så inderlig trøtt av krig.

Blant nye arbeider som også på sitt vis er gjenvunnet, er en serie malerier der han har tatt utgangspunkt i eldre malerier som er blitt kraftig bearbeidet.

Og siden utstillingen er på Sagbladfabrikken, dukker også et rustent sagblad opp som element i et av maleriene.

landskaper

Det er også blitt mange rene malerier denne gangen, ofte i litt større formater og innen en abstrakt tradisjon. Så har kanskje ikke Finn Aage Andersen så ofte vist seg som landskapsmaler før, men nå gjør han det også – både med åker og kløvereng.

Og så klart er det også blitt rom for ulike former for collager, som vel er den siden av virksomheten hans som flest kjenner, og som i stor grad representerer en sammenhengende bevegelse gjennom den kunstneriske virksomheten hans.

Som helhet er det da også blitt en utstilling som i sjelden grad gir et tverrsnitt gjennom Finn Aage Andersens produksjon. Da er det også på sin plass at det her vil gå en video som Knut Ståle Hauge har laget om arbeidet hans, som følger kunstneren i atelieret og hvor han kommenterer sin eget virksomhet.

Det er da også en utstilling som står sentralt i galleriene i Hamar i år. Den skal vises i Hamar Sagbladfabrikk hele sommeren igjennom, fram til 30. september.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke