23. aug
Kaia Huuse: Hun synger både sukkersøt og skarpt samtidig. Frode Berntzen fyller rollen som bandet.Foto: Paula Bjertnes
 
Viser rett fra leveren og hjertet
De synger begge om livet, men med hver sin helt egen fortolking: Kaia Huuse og Guren Hagen.

Publisert: 20.jul.2011 07:33
Oppdatert: -
De synger begge om livet, men med hver sin helt egen fortolking: Kaia Huuse og Guren Hagen.
Det ble uten tvil to helt forskjellige visesangere som fylte scene ved Prøysenstua for hver sin avdeling. Det som er likt er at begge liker gjenbruk, ifølge Guren Hagen, og slik følger gitaristen Frode Berntzen begge på konserten.
Begge hører uten tvil hjemme i Prøysen-tradisjon, og svarer meget bra til årets tema «Ut på livets veg». Det ble sanger om de dagligdagse opplevelsene, med helt forskjellige tolkinger og uttrykk. Dermed sørget de for en meget vellykket kveld, med en nesten fullsatt amfi.
Kaia Huuse har en helt egen stil, og slo godt an hos publi- kum. Med sin helt egen og særegne humor fikk hun fram mye latter, selv om denne humoren til dels er nokså skarp og satirisk. Men det kler henne, der hun står i sitt sukkersøte, rødhvite antrekk, med to jordbær på brysthøyde.
Hun tar bladet fra munnen, går ingen omveg. Eller jo, humorens omveg. Slik synger hun om forhold, sladrekjerringer og hvordan alle blir elsket etter sin død. Det er mye å glede seg til! Alt kommer virkelig rett fra leveren.
Men det er plass til så mye mer, slik som sangen om barna. Det er noe som går rett hjem hos tilhørerne. Det er slik enhver forelder kan se sine barn, men Huuse har den gaven at hun setter de riktige og poetiske ordene til opplevelsene.
Og likeså er musikken. Aldri en tilfeldig melodi. Frode Bernzten er nøye med å finne riktig gitar, riktig rytme og riktig anslag og spiller med så mye følelser at sangene får enda mer dybde og mening.
Guren Hagen på sin side er direkte på en helt annen måte. Kanskje mer jordnær, men innlevelsen er minst like stor.
For Guren Hagen handler det mye om kjærlighet, et utømmelig tema. Han startet dermed konserten med å dedisere en sang til Prøysen, og det var helt klart at det var ekte følelser i sving da han sa at Prøysen, tross sin død, fremdeles er til stede. Det ble et gjenhør med mange kjente sanger, slik som Det store i det små, og Siste kveld.
Med både Hagen og Bernzten på gitar ble lydbilde også noe helt annet enn hos Huuse, og Bernzten slo seg flere ganger løs i godt solospill.
Det ble tilsammen en meget vellykket kveld med visesang av første kvalitet!
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke