19. aug
i atelieret: Anna Louise Andersen i atelieret i Hamar med noen av de mange bildene hun nå arbeider med. I helgen solgte hun ut på en utstilling i New York. Foto: Geir Vestad
 
Anna vises verden rundt
I helgen var Anna Louise Andersen representert med malerier på kunstmesser både i London og New York. Selv var hun på atelieret hjemme i Hamar og jobbet.

Publisert: 11.okt.2016 21:41
Oppdatert: 12.okt.2016 10:10

I London var hun med på Moniker Art Fair – kjent som en av de mest spennende kunstmessene med røtter i gatekunst – Street Art og Urban Art, som pleier å trekke 50.000 besøkende. Lørdag åpnet også en utstilling i New York der flere av arbeidene hennes er med. Og de ble solgt allerede på forvisningen for spesielt inviterte, som i stor grad var forbeholdt samlere og gallerister.

Og slik har det gått i ett hele det siste året. Fra høsten 2015 har hun hatt eller vært med på ikke mindre enn 14 utstillinger. Og utstillingsstedene spenner fra Galleri Bryhni i Stange til Notting Hill i London, fra Ibiza til Galleri Nobel i Oslo og Gategalleriet i Bergen.

– Det har gått utrolig fort, sier hun. – Men jeg har jo arbeidet med bildene lenge. Noen kan jeg ha holdt på med i årevis, før de er ferdige.

– Selv er jeg ingen selger, og har verken tid eller evne til å reise rundt og spørre om galleriplass, sier hun.

Men jeg bruker Instagram aktivt. Og jeg er blitt spurt om å være med hele vegen. Det er både overraskende og morsomt.

Lampeskulpturer

I Hamar er hun kanskje mest kjent for lampeskulpturene sine. Første gang viste hun dem i 2009; basert på utstillingsdokker som hadde gjennomgått en kraftig forvandling og kledd blant annet med tekst- og bildebiter fra blader og magasiner, En av dem preget av Donald-blader, den foreløpig nyeste av Beatles-bilder.

gatekunst

Men det er malerier og tegninger hun arbeider mest med, preget av hennes egen ekspressive form for gatekunst – urban art.

– Jeg har jobbet med flere stilarter, som jeg har forsøkt koble sammen til et ekspressive uttrykk, sier hun.

– Ofte finnes en idé om noe når jeg starter, sier hun.

– Den følger meg en stund. men etter hvert som jeg jobber meg inn i prosessen, blekner idéen og maleriet tar over. Herfra kan jeg ikke si hvordan bildet blir til slutt.

– Denne fasen kan oppleves veldig frustrerende, til det endelig løsner. Og fordi man oftest arbeider alene, dyrker man gjerne dette fram ved å trå ut av komfortsonen og lete etter veien opp og ut igjen.

 
Fakta

Anna Louise Andersen bor og arbeider i Hamar, Hun arbeider hovedsakelig innen maleri og tegning, men også innen skulptur og lysinstallasjoner.

Uttrykket hennes beveger seg innen både pop art og street art. Hun er representert i private samlinger både i Storbritannia, Sverige, Danmark, Italia, Spania, USA, Tyskland, Belgia og Saudi-Arabia.  

Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke