24. aug
VIL HA VM: Kommunesekretær (Anders Kippersund) og trener Ian Hoff (Yngve Sørli), til høyre, må gjøre en skikkelig jobb med å smøre FIFA (bak) for å få VM til Hamar. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter
 
Bestikker FIFA med akevitt for å få Fotball-VM til Hamar
Kan Hamar få fotball-VM i 2038? Går det an å løse jernbanesaken i Hamar? Årets høstkomedie på Hamar Teater gir svarene.

Publisert: 06.sep.2017 14:51
Oppdatert: 06.sep.2017 14:57

Svaret på det ene spørsmålet kan forresten gis her og nå. Ja, det blir dobbeltspor, og ja, Turnékompaniet presenterer løsningen i årets høstkomedie, «Hamar 2038»: – Det blir dobbeltspor, stasjonen for nordgående spor vil ligge ved Vikingskipet og stasjonen for sørgående spor vil ligge der den er nå, sier regissør Philipp Stengele og Anders Kippersund som spiller ordførersekretær i årets høstkomedie.

Togknuten i Hamar er løst på 2030-tallet, men det er ikke jernbanesaken det skal handle om denne gang. Her skal det handle om fotball, om den strålende idé om å få VM i fotball til småbyen i 2038.

Akevittsmøring

Tung akevittsmøring og en hyperfølsom bakrus møter oss i en herlig røre av en smakebit gitt i teateret denne uka. Det gikk sånn noenlunde greit med Løitens i glassene, men Atlungstads akevitt har slått knockout på FIFAs representant, og de edle dråper har gjort den normalt brennkvasse trener «Ian Hoff» ekstremt følsom … Så trist, så trist kryper han sammen og gråter: «Det er så mørkt …, jeg visste det, alkohol er farlig!»

«Ta deg sammen, Hoff!», sier ordførersekretæren – og kikker over mot FIFAs mann, som sover så tungt, så tungt: «Det er jo trist at FIFA skal ende opp slik.»

Selger bra

For sjette gang presenterer Turnékompaniet høstkomedie. Folket har strømmet til Hamar Teater år etter år; sett «Brødrene Østermanns», «Mysteriet på Dovrebanen», «Den spanske flue», «Leger på grensen – klyster på såret» og «Den forsvunne pølsemaker». I år er tittelen «Hamar 2038», og det skal handle om kampen for å få fotball-VM til mjøsbyen.

En uke før premièren er alt i rute, manus er jobbet fram undervegs, publikum har fått være med gjennom to åpne prøver, scenen snekres sammen parallelt med prøvene – og billettene selges med godt tempo.

– Vi selger litt bedre enn i fjor, men da brukte vi Festiviteten på grunn av ombygging, nå er høstkomedien tilbake på hovedscenen, som er nyrenovert, sier Anders Kippersund, Han håper å selge et par tusen billetter også i år.

Med på scenen er: Yngve Sørli, Trine Nyhus Lørum, Jonas Jeremiassen Tomter, Martin Thorshaug, Philipp Stengele, Peter, Jonas, Anders og Inga-Live Kippersund. Regi har Phillip Stengele.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke