19. aug
 
Volum-sleppet i gang
Team Me er allerede klare som hovedattraksjon på sommerens Volum-festival. Billedkunstneren Hedda Roterud Amundsen er neste deltaker ut.

Publisert: 16.feb.2015 12:01
Oppdatert: 16.feb.2015 12:03

Spesielt for Volumfestivalen er for det første at deltakerne spenner over hele kunstfeltet - fra musikk til billedkunst, for det andre at samtlige deltakere har en eller annen form for hedmarkstilknyning, og for det tredje at de aller fleste er unge.

I år etter år har Volumfestivalen vært en mønstringsarena for fylkets unge utøvere. I år arrangeres den fra torsdag 18. juni til søndag 21. juni, billettsalget er nå i gang, og lanseringen av årets kunstnere er startet.

- Festivalen vil også i år tilby et rikt kulturprogram som spenner over alle kunstretninger, med det beste og freskeste fra Hedmarks kriker og kroker, sier festivalsjef Mari Nøren Stenersen.

- Et helaftens filmprogram, kunstutstillinger og konserter i Elvarheimsparken vil være å finne på årets Volum-program, forteller hun.

Team Me

Årets headliner blir naturlig nok Team Me, som ble offentliggjort allerede i januar.

Det er fire år siden Team Me spilte på festivalen, og fredag 91. juni inntar de hovedscenen i Elvarheimsparken.

Hedda første kunstner

Festivalen presenterer nå billedkunstneren Hedda Roterud Amundsen, opprinnelig fra Moelv, som årets første artist etter Team Me. Og hun er en karakteristisk representant for Volum-deltakerne; ung, nyutdannet og i starten av karrieren. Og som kanskje har gjort mer ute i verden enn hjemme i Hedmark.

Hedda er utdannet ved Lasalle College of the Arts i Singapore. Etter endt bachelorutdannelse i billedkunst fortsatte ferden videre med Master i Billedkunst ved Statens Kunstakademi, forteller kunstansvarlig Silje Eugenie S. Øktner.

Mange av Amundsens arbeider har blitt vist internasjonalt i utstillinger som inkluderer Karaoke Nights på galleriet Demons Mouth, utstillingen Education Reversed hos Fotogalleriet i Oslo, og i bokmesser som Liten Skrift på Deichmanske bibliotek Oslo og NY Art Book Fair på Museum of Modern Art i New York. I 2014 var hun en av dem som mottok Sparebanken Hedmarks Talentstipend, forteller Øktner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke