17. aug
Tømmerstock: Stor stemning for Admiral P i Brumunddal i sommer. Men besøkstallet innfridde ikke forventningene.Foto: Manzor Ahssani
 
Vurderer å satse på enkeltartister
Skal Tømmerstock-festivalen strippes ned til konsert med én eller flere større enkeltartister? Det er blant alternativene som vurderes etter årets festival.

Publisert: 15.aug.2017 18:56
Oppdatert: 17.aug.2017 07:07

I 2015 hadde Tømmerstock 9.500 betalende. I sommer endte det med mellom 4.500 og 5.000 betalende på festivalen. Nå vurderer Rune Myhren og Tømmerstock-ledelsen hva slags grep som må gjøres for å øke besøket til neste år.

– Kulturarrangementene er viktige for Hamar-regionen, fastslo reiselivssjef Merethe Sandum i gårsdagens HA. Et overslag over publikumsbesøket på de største arrangementene i sommer, ender på nærmere 70.000.

Men selv om det samlet ble en rekordsommer for arrangementene i regionen, var det ikke alle som helt innfridde. En av dem var Tømmerstock i Brumunddal, med et samlet publikumstall på under 5.000.

– Selve festivalen gikk i pluss. Men aksjeselskapet vil nok gå i minus i år som i fjor, sier festivalsjef Rune Myhren.

store forventninger

«Sett fra publikums ståsted var Tømmerstock-festivalen en dundrende suksess. Blant folk flest ble den hyllet som et kulturtiltak som gjorde brumunddølene stolte», het det i en kommentar i HA etter årets festival. På forhånd var da også forventningene store, for artistprogrammet var blitt svært godt mottatt. Likevel trakk festivalen «et skuffende antall mennesker», som Rune Myhren sa da det hele var over.

Så hvordan snu tendensen til neste år? Og hvor viktig er Tømmerstock for Ringsaker? Det er noe av det som nå skal vurderes og evalueres, sier Myhren.

– Kanskje er det ikke ei tid for denne typen festivaler lenger, sier han. – Kanskje er tida inne til å satse på enkelte større artister. Men i så fall vil jo snart alle gjøre det samme.

sitter på gjerdet

Inntil videre har Tømmerstock-ledelsen også fått et annet spørsmål å forholde seg til. Og det er når neste års store utekonsert på Stortorget skal finne sted.

– Slik det er blitt, er vi nesten nødt til å sitte på gjerdet og bare vente på det som andre bestemmer seg for, sier Rune Myhren.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke