26. aug
Anders Eljas og Wenche Myhre i Hamar kulturhus. Foto: Remi Laaks
 
Wenche for alltid!
Wenche Myhre (68) og kjæresten, Abba-pianisten Anders Eljas, åpnet sin turne i Hamar kulturhus i går kveld. Vi fikk alt. Og mer til.

Publisert: 11.sep.2015 22:06
Oppdatert: 11.sep.2015 22:23

Det finnes ingen brems blant pedalene til Wenche Myhre. I alle fall ikke en hun bruker. Vår alles Wenche, en av de aller største, leverer til siste svettedråpe har landet på scenen.

– Når gjør vi ting bare vi to, blir det mer nakent og nedpå – men også med mye humor. Et mer intimt konsept. Veldig personlig, aldri gjort en slik aften før, sa hun i et intervju om denne turneen i Hamar Arbeiderblad.

– Velkommen. Jeg føler nesten at jeg har bedt dere hjem på kaffe, alle sammen, sa hun til publikum i en fullsatt Kirsten Flagstad-sal.

Hun hadde allerede mottatt applaus for Povel Ramel-åpning med «Jag diggar dej» og «De sista entusiasterna», før hun igjen tråkket klampen i bånn – og publikum i denne kveld, invitert av «Den kulturelle spaserstokken» og Hamar kulturhus, fikk den ene hit’en etter den andre.

Taube og Prøysen

Wenche og Anders driblet sammen «Fritiof och Carmencita» (Taube) og «Tango for to» (Prøysen/Amdahl), vi fikk «Peppar og Salt», Eggums «Myrsnipa», vi fikk historien om når Wenche og Anders traff hverandre, historien om hvordan Anders Eljas havnet i Abba og etter hvert ble kapellmester for «Mamma Mia» i London – og innimellom noen kjappe latterlinjer fra showdama Wenche Myhre.

Det ble en kveld med Wenche Myhre og hennes nærmeste, en kveld hvor Wenche nok en gang bød på seg selv, akkurat så direkte som ei scenedronning kan være: «Jeg bruker å være lekker de to første låtene, så er det ikke mer å mase med.»

Allsang

Og vi fikk «Katta vår», «Sheriff» og «Gi meg en cowboy» («Jeg blir mer og mer glad i disse låtene» – og vi fikk alle sammen synge med på «Jeg og du og vi to, seilte i en tresko».

Inn mot slutten fyrte Wenche opp 1200-kubikk-eren – og la i veg med «Når jeg blir 66» – og så satt vi der, nærmest stumme, da hun spratt rundt på scenen – og kanskje tenkte flere: «Herregud, for ei dame – og hvorfor hopper vi ikke ut på scenen alle sammen og blir med ...»

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke