25. aug
 
Wrestlerne lagde show i kulturhuset
Favoritten Knoke leverte varene på hjemmebane og ble norgesmester foran jublende fans under lørdagens wrestling-show i Kirsten Flagstad-salen.

Publisert: 27.mai.2017 22:34
Oppdatert: 28.mai.2017 18:26

- Favoritten i Norge er helten fra Hamar, Knoke, sier Trym Bergland Ekeberg (10) og Bastian Pedersen (10). Lørdag kveld var Kirsten Flagstad-salen rigget til kamp, og de to kompisene hadde tatt turen fra Brumunddal til Hamar for å se heltene fra Norges Wrestlingforbund i levende live.

-  Dette er første gangen jeg ser wrestling på ordentlig. Vanligvis ser vi bare på tv, eller på pc-en hjemme, og dette var noe helt annet, sier Ekeberg.  Hele seks ulike kamper sto på programmet, og de rundt 150 frammøtte fikk se tradisjonelle kamper, tag team-kamper, landskamper mellom Norge og Sverige og såkalte masseslagsmål.

Kult arrangement

Noen av wrestlerne så ut til å storkose seg i Hamar, mens andre ga uttrykk for at de ikke syntes noe spesielt om være på plass. Blant dem var amerikaneren Mr. Big Deal, som til stadighet gjorde seg upopulær da han kastet tyggis mot publikum.

- Jeg liker ikke Mr. Big Deal. Han er altfor breial og eplekjekk, sier Pedersen. De to kompisene forteller at de er over gjennomsnittet interessert i wrestling, og begge er strålende fornøyd at Hamar kulturhus stiller som arrangører av et wrestling-arrangement. 

- Det er veldig underholdende, og det er veldig kult at de arrangerer det her. De andre i familien min trodde ikke på med da jeg sa at jeg ville hit for å se på wrestling, sier Ekeberg. 

Leverte på hjemmebane

Etter fem intensive kamper skulle kvelden rundes av med tittelkamp, og i det ene hjørnet sto hjemmehåpet Knoke, Lars-Erik Nordrum, klar for å ta over norgesmester-beltet. I det andre hjørnet ventet norgesmester Espen Olsen til kampen som hadde tittelen "Helten fra Hamar mot drittsekken fra Gjøvik". Til hjemmepublikumets store glede var det Knoke som viste seg som den sterkeste, og hjemmefavoritten strålte av glede etter mange intensive minutter i ringen. 

- Dette var sjukt fett. Alle de andre wrestlerne skryter av hvor mye lyd det er i Hamar-publikumet, og jeg registrerte selv at de lagde veldig mye lyd gjennom hele showet, sier Knoke, som nå skal ut i kamp for å forsvare norgesmester-beltet.

- Akkurat nå er jeg ganske sliten, og heldigvis skjer ikke det før i august. Jeg får bare jobbe på videre, sier norgesmesteren. Nå håper Knoke og mange av de andre wrestlerne at de også i framtiden vil få mulighet til å kjempe i Hamar kulturhus.

-  Dette er andre gangen vi er her, og nå må vi sørge for å få det til én gang til slik at dette blir en tradisjon. Vi stortrives her i Hamar, og etter to kule show regner vi med at flere og flere kommer til å møte opp etter hvert som vi kommer tilbake, sier han. 

Se bilder av de akrobatiske wrestlerne øverst i saken. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
NORGESMESTER: Hjemmefavoritten Knoke, Lars-Erik Nordrum, vant tittelkampen..
FOTO: KRISTIAN EINANG
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke