21. aug
HIT: Røykemaskina til Kristoffer Myskja er blitt en hit på YouTube.
 
YouTube-hit på kunstutstilling
Røykende maskin sett av 20 millioner.

Publisert: 14.jan.2014 12:53
Oppdatert: -

Ei røykende maskin har over 20 millioner visninger på YouTube. Nå skal den vises i Hamar.
Kristoffer Myskja lagde den røykende maskinen som nå er blitt en hit av de sjeldne. Lørdag åpner Kunstbanken i Hamar utstillinger med Kristoffer Myskja, Helge Røed og Ove Harder Finseth.
Kristoffer Myskjas kompliserte bevegelige skulpturer har ofte selvforklarende titler.

Som en motpol mot dagens skjulte teknologi, ønsker Myskja å avkle maskinene slik at alle kan se hvordan de fungerer. Med den underfundige funksjonalitet, presisjonen i arbeidet og valg av deler til maskineriet, skaper Myskja en særegen estetikk. Hver maskin krever svært mye arbeid og årsproduksjonen hans ligger på mellom en til tre skulpturer.
Helge Røed (f. 1938) viser cirka 10 nye abstrakte malerier. Han arbeider i en ekspressiv, livsbejaende stil.
Ove Harder Finseth (f. 1965) er både klesdesigner og tekstilkunster. Han har en klassisk stil med fokus på materialer og detaljer. I Kunstbankens kjellerhvelv viser han 10-11 korsetter som alle har sin historie og bakgrunn. Harder Finseth henter inspirasjon blant annet fra drakthistorien og naturen. Han broderer og bearbeider stoffene slik at hvert plagg blir unikt. Harder Finseth er utdannet fra Statens håndverks- og kunstindustriskole og fra couture-skolen Ecole de la Chambre Syndicale de la Couture i Paris.
 

Her er røykemaskina:

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke