23. okt
 
– Én gang til, mamma!
Istiden er i gang i Brumunddal. Den enorme sklia på torget er brukskunst av ypperste sort.

Publisert: 22.jan.2018 06:31
Oppdatert: 22.jan.2018 06:45

Markus Bonkerud (3 1/2) seiler nedover den såpeglatte issklia, flirer godt når han når bakken og spretter på beina.

– Én gang til, mamma! roper treåringen mens han småløper mot trappa igjen, klar for enda en tur. Og enda én. Og enda én …

Den gigantiske issklia på torget i Brumunddal skal forestille en stegosaurus, der dyrets hale fungerer som sklie. Isdinosauren har vært godt brukt i helgen.

Marthe S. Jevne (8) er blant dem som tok noen runder i issklia lørdag.

– Det er morsomt å skli i den, forteller hun, før hun setter utfor.

nesten 400.000 KRONER

Det er Peder Istad som for femte år på rad har skapt arktisk stemning i Ringsakers to byer. Mellom 60 og 70 tonn is er hentet fra Savalen til prosjektet.

I tillegg til den store sklia på torget i Brumunddal har Istad hatt workshop for barneskoleelever, og resultatet er en rekke mindre skulpturer både i gågata i Brumunddal og i Garveriparken i Moelv.

Aud Henny Aasen, Jørn Johansen og Birk Aasen Johansen (4) var i en tur i Brumunddal sentrum lørdag og tittet på skulpturene.

– Det er positivt at de gjør sånt som dette. Sklia er kjempefin for ungene. Det skaper liv, og det er folk her hele tida, sier Aud Henny Aasen.

KOSTET 400.000 KRONER

Å fylle Brumunddal og Moelv med is er langt fra gratis. Til sammen har Ringsaker kommune brukt 400.000 kroner på prosjektet, ifølge strategisjef Alf Thomassen. Dette er kostnader knyttet til iskunst, workshop for skoler, elevaktiviteter, skøyteis, vakthold og selve åpningsshowene.

Det har tatt åtte mann en uke å skape iskunsten. I tillegg til kunsten er det skøytebane på torget.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke