5. des
INNLANDSHOVEDSTAD: Administrerende direktør Frank Larsen i Hedmark Kunnskapspark oppfordrer fylkespolitikerne til å satse på Hamar som motor i næringsutviklingen, og legge regionkamper til side.FOTO: Hege Engdal Rusten
 
– Bruk Hamar som spydspiss i Innlandet
Arbeidsstyrken i Hamar er på nivå Bergen, Tromsø og Trondheim. Det er på tide å sette Hamar først, mener direktør Frank Larsen i Kunnskapsparken.

Publisert: 12.jun.2017 18.33
Oppdatert: 12.jun.2017 18.58

Hedmark fylkesting fikk fagfolkenes innspill til næringspolitikk i går.

Les også: Tidligere butikkeier, restaurant-gründer, konsertarrangør, Skibladner-venn og bygdeliste-fadder Ola Myhre forlater Hamar. Han orker ikke lenger se på det han kaller en tom by.

– Dere må begynne å bruke Hamar som spydspiss! Hamar har en arbeidsstyrke med høy utdannelse. 40 prosent har høyere utdanning, og det er på nivå med universitetsbyene Tromsø, Trondheim, Bergen og Stavanger, sa administrerende direktør Frank Larsen i Hedmark Kunnskapspark.

Handler mer enn i Oslo

Han poengterte at Hamar har kunnskapsintensive, tradisjonsrike bedrifter, som for eksempel Geno, og en høgskole som er på veg til å bli et universitet. Som handelsby har Hamar en omsetning per innbygger som er høyere enn Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Les også: Mens de fleste nøyer seg med å snakke om Hamar sentrum så satser Øyhovden-familien om lag 100 millioner kroner på vekst i sentrum og kjøper tilbake en stor eiendom fra Oslo

– Hamar har også masse nyetableringer! Her ligger byen på nivå med Ålesund, som er betraktet som et høyt nivå. I tillegg ligger Hamar sentralt plassert, med kort veg til verden via Gardermoen og Kongsvinger. Dere må slutte med altfor mye regionkamp, oppfordret Larsen, som innrømmet at han kom med et nesten politisk innlegg fra fylkestingets talerstol.

– BLI Innlandshovedstad

Hensikten var å få politikerne til tørre å prioritere Hamar foran resten av fylket.

Kronikk: Det har aldri vært flere folk i Hamar sentrum enn nå. Utfordringen er å få dem til å handle der, skriver Einar Busterud

– Folk må få opp øynene for at en satsing på Hamar er bra for de rundt også. Hamar må gå foran, og denne uka skal jeg møte Hamar-ordføreren for å diskutere hvordan vi kan gjøre Hamar mer synlig, sier Larsen, som for øvrig har gitt Einar Busterud følgende råd: «Ikke si at Hamar vil bli Innlandshovedstaden, bare bli det!».

– Går du rundt og sier at du er Innlandshovedstaden, blir det så mye fiendtlighet. Det kan være litt upopulært, konstaterer Larsen.

Den grønne ledertrøya

Hedmark Kunnskapspark har 23 medarbeidere, et budsjett på 32 millioner kroner i 2017, og de tar mål av seg å være en motor for innovasjon.

– Innlandet kan godt ta den grønne ledertrøya. Det er så mange spennende bedrifter her. Folk sitter med en kompetanse som er helt unik, og det er en del folk som har vært ute, og som flytter hjem igjen, sier Larsen.

Han tror ikke hedmarkingene er klar over hvor bra mange bedrifter i vår region gjør det bra internasjonalt.

– Vi skaper ting i Hedmark som er med på å mette verden. Vi er i front altså, og dette skal vi styrke, sier Larsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke