buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
bom: Pihl krever 110 kroner for tur/returbillett fra Storåsen fra sommeren 2018. Det setter sinnene i kok.
 
– Et rent diktat fra grunneieren
Pihl setter opp prisene på årskort i Ringsakfjellet fra 1.770 kroner til 2.800 kroner – en økning på 58 prosent.

Publisert: 05.des.2017 17:55
Oppdatert: 05.des.2017 18:12

– Dette er et rent diktat fra grunneieren, sier Erik Helli – styremedlem i Elgåsen, Aksjøen og Kuåsen vel.

De nye bomsatsene er klare etter at styret i Pihl AS har behandlet og vedtatt den betente bomsats-saken i Ringsakfjellet. Prisene gjelder fra 1. januar 2018.

I tillegg har Pihl vedtatt å flytte bommen fra Elgåsen tre kilometer ned mot Sjusjøen, slik at inntektsgrunnlaget for bompenger øker. Pihl AS tilbyr de 600 hytteeierne innenfor bommen på Storåsen et sommersesongkort til 1.400 kroner.

– Dette tilbudet er tilpasset hytteeierne på Kuåsen, Storåsen, Aksjøen og Elgåsen. På vinteren er det Storåsen AS som drifter og bestemmer prisene, sier bestyrer Per Fineid i Pihl AS til HA.

110 kroner tur/retur

Men dersom du ikke kjøper sesongkort og velger vanlig tur/retur-billett vil det koste deg 110 kroner – uansett om du bare skal en svipptur innafor bommen på Storåsen.

Dermed øker grunneier Pihl bomsatsene slik hundrevis av hytteeiere på de store hyttefeltene Elgåsen, Aksjøen og Kuåsen har fryktet.

Fram til nå har de fleste av disse hytteeierne kunnet kjøre gratis på fjellvegen de tre kilometerne fra Storåsen til Elgåsen i sommerhalvåret. Det er det nå slutt på.

Hytteeier og styremedlem i velforeningene innenfor bommen på Storåsen, Erik Helli, er ikke nådig:

– Bomsatsene Pihl nå har vedtatt viser at grunneier bare turer fram. Dette er et diktat, sier Erik Helli, styremedlem i Elgåsen, Aksjøen, Kuåsen og Kroksjøen vel.

Han sier til HA at velforeningene forsøkte å være konstruktive og komme med forslag til løsninger.

Ulønnsomt med årskort

– Det er ikke tatt hensyn til i det hele tatt. Jeg finner ingen formildende omstendigheter i det bomsatsvedtaket Pihl har kommet med. Når sesongkortet skal koste 1.400 kroner og man i tillegg skal betale 65 kroner per passering vinterstid pluss parkering, må man reise gjennom bommen på Storåsen rundt 25 ganger i året for at sesongkortet skal lønne seg. Det er svært mange hytteeiere som kommer til å betale 110 kroner for tur/retur-billett, selv om de har hytte 100 meter innenfor bommen, sier Erik Helli til HA.

Per Fineid er uenig i at Pihl ikke har tatt hensyn:

– Vi har lagt oss så tett opp til forslaget fra velforeningene som mulig. Forslaget fra velene var et årskort på 2.500 kroner, sier Fineid.

– Men hvordan forklarer du en årskortøkning på fjellvegene på 58 prosent?

– Driften av fjellvegene har i flere år gått i minus. Pihl skal ikke tjene penger på fjellvegene. Men bominntektene skal dekke de 10 millionene vi har i årlige utgifter på fjellvegene, forklarer vegeier Fineid.

Prisøkningen skaper stort engasjement på sosiale medier. Som ventet er det ikke mye støtte å få fra hyttefolket i Ringsakfjellet:

– Her kan ikke noen velforening hatt noen påvirkning. Det er vel noe som heter å ha magemål! Det er en prisøkning vi ikke kan akseptere, skriver Odd Nysæter på FB-siden til Brumundbommen.

– Pihl gjør som de vil. Jeg skal gi dere et eksempel. Vi har en liten bobil og kjører vi T/R Moelv – Lørenskog så koster det oss kroner 224 kroner. i bompenger på flotte veier hele turen. Tar vi bobilen opp til hytta så vil Moelv – Ljøsheim koste kr 220 kroner på noen humpete dårlige asfalt og grusveier. Forstå det den som kan, fastslår Lars Ove Wangensteen på samme FB-side.

– Dette er jo bare helt vilt ! En økning på nesten 100 %. Her må velforeningene virkelig markere seg og fortelle Pihl og de andre almenningene at dette godtar vi ikke, skriver Knut Harald Sveen på FB-siden til Brumundbommen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat