Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
- Greit å få en pinne som dette
Jonny Solvang fra Ottestad fikk monster-torsk.

Publisert: 27.jul.2017 08:32
Oppdatert: 27.jul.2017 09:46

Jonny Solvang fra Ottestad i Stange kommer aldri til å glemme fisketuren på Lekafjorden i Nord-Trøndelag i går. Midt på dagen fikk han kjempenapp. På kroken satt den en torsk på rundt 20 kilo.

– Ferdig maget veide den 16 kilo, forteller Jonny.

Sammen med noen i familien og en kjentmann dro de ut på Lekafjorden midt på dagen i går. I finværet. Det ble altså en uforglemmelig fisketur.

Jonny forteller:

– Jeg fisket med en kilos pilk på rundt 130 meters dyp da det hogg til. Opp i båten dro vi en kjempetorsk. Jeg regner med at den var på rundt 20 kilo for ferdig maget veide jeg den til 16 kilo. Det føles greit å få en pinne som dette, gitt.

Jonny Solvang er en ivrig fisker, men på Mjøsa er han ikke.

– Nei, mjøsfisker er jeg ikke. Jeg vil helst drive med havfiske og krepsefiske. Krepsefiske på Rokosjøen er gøy, men det aller morsomste er å fiske på havet. De siste dagene har vi vært på familiebesøk her oppe, og da måtte jeg jo bare prøve fisket. Neste uke blir det havfiske utenfor Bud, forteller elektrikeren fra Stange.

– Har du noen gang tidligere vært i nærheten av å få så stor torsk?

– Nei, aldri, kommer det kjapt fra stangemannen.

– Rekorden min fra tidligere er vel 12–15 år gammel. Da tok jeg åtte sei på mellom 10 og 14 kilo i ett kast på stang fra en båt vi var med på. Da ble skipperen grinete, og ga klar beskjed: – Dette gjør du ikke engang til.

– Kan monster-torsken spises?

– Ja, så klart. Dette er fantastisk mat. Ryggfileten er som rådyrfilè. Den veier rundt tre-fire kilo og den er bare lekker. En slik fisk er jo mat til noen da, sier Jonny Solvang, og legger til:

– Og i går kveld tok vi 50 krabber. De skal kokes i dag, og blir med på turen hjem til Ottestad i morgen.  

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
UFORGLEMMELIG: I Lekafjorden i Nord-Trøndelag var det Jonny Solvang dro opp kjempetorsken.
KART: GOOGLE MAPS.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke