6. des
SPØRSMÅL: Erik Ringnes (V) ville ha svar på hvorfor man ser for seg at et eventuelt hovedsykehus må bygges ut i etapper.
 
– Hvorfor trinnvis?
Fylkespolitiker Erik Ringnes (V) fra Stange ville ha svar på hvorfor man ser for seg å bygge et eventuelt nytt hovedsykehus i etapper.

Publisert: 29.mai.2017 17.45
Oppdatert: 29.mai.2017 17.45

– Hvorfor trinnvis utbygging? spurte Ringnes, og fulgte opp med et nytt spørsmål om åtte milliarder er nok til et sykehus.

For det er summen Helse Sør-Øst har satt av til utbyggingen av ny sykehusstruktur i Innlandet.

Ringnes fikk svar fra administrerende direktør i SI, Alice Beathe Andersgaard. Hun understreker at en utredning av en trinnvis utbygging er en forutsetning fra dem som sitter på pengesekken, og viste til det nye sykehuset som skal bygges i Drammen. Det har en prislapp på 8,2 milliarder kroner og skal i tillegg til Drammen-regionen også betjene Asker, Bærum, Kongsberg og Ringerike.

– Det er ikke noe lite sykehus, påpekte Andersgaard.

Hun tror også en trinnvis utbygging kan være bra for å møte den medisinskfaglige og teknologiske utviklingen i helsevesenet, som har så stor fart at Andersgaard mener det er vanskelig å spå behovet om ti år.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke