22. jun
NYE GREP: Knut Hage, Hamar bys businessmann nummer en og mannen bak CC Hamar, synes det er synd butikker i sentrum må stenge – men tror på en ny tid – med boliger og andre tjenester. Foto: Rune Steen Hansen
 
– Ikke hyggelig at butikker stenger
Tre år er gått. Siden CC åpnet på stadion. Butikkdør etter butikkdør er spikret igjen i sentrum. Hva synes CC-Hage?

Publisert: 12.okt.2017 09:47
Oppdatert: 12.okt.2017 09:55

– Nok en butikk, Vic, stenger dørene i Hamar sentrum. Hva synes du om det, at sentrum «dør»?

– Ja, hva skal jeg svare på det …? Jeg er ikke glad for det. På oppfordring fra politikerne etablerte vi CC Hamar i den hensikt å få mer handel inn i Hamar. Da er det jo ikke hyggelig at sentrumsbutikker lukker, sier Knut Hage - som presiserer at han ikke uttaler seg på vegne av kjøpesenteret CC Hamar, det skal sjefene der gjøre.

Før han fortsetter:

– Samtidig er det fakta at det er en overetablering i Hamar-regionen, og da er det naturlig at det blir en avskalling. Men det er jo synd at dette skjer i Hamar sentrum.

– Hvorfor Hamar sentrum?

– Kanskje har ikke gårdeierne helt hengt med; både når det gjelder å utvikle sine lokaler og når det gjelder å tilpasse åpningstider. De store aktørene ønsker å etablere seg i kjøpesentre, hvor det er en sterkere drakraft for alle.

Flytter eller stenger

Eierne av klesforretningen Vic, drevet i Hamar siden 1975, meldte i går om trettifem prosent nedgang på direkten da kjøpesenteret åpnet på stadion, og ti prosent ned hvert år etter det. Nå flytter de butikken inn i kjøpesenteret CC Hamar.

Fra før har Hamar Arbeiderblad jevnlig skrevet om butikkdrivere i sentrum som har valgt å flytte eller bare gi opp. Det har vært snakk om klesforretninger, sportsforretninger, sko, sysenter, interiør, gull, bøker …

Nye muligheter

CC-gründeren Knut Hage tror det kommer nye tider. Med nye muligheter.

– Vi er avhengig av grep som forteller hvordan det skal være, slik det skal bli. Toget har gått for at store aktører, som Hennes & Mauritz, skal etablere seg igjen i Hamar sentrum.

– Det har jo vært framme flere ganger, også skrevet i lederen i Hamar Arbeiderblad, dette med fortetting av Hamar, med urbanisering av sentrum; med leiligheter og med konsepter med helse og velvære og modernisering av kontorer. Og med spisesteder. Vi ser det også i kjøpesenteret, at bespisning er viktigere. Matpakka er på veg til å bli faset ut, folk tar mat i farten, og vi tar oftere middagen ute, sier Knut Hage.

Når det gjelder trafikken i sentrum, så er han absolutt positiv:

– Jeg kjører ofte rundt i Hamar på lørdager. Det er bra med mennesker i sentrum, mange aktiviteter. Bra besøk på kafeer og på restauranter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.