5. des
Ingen garanti: Fra pressetreffet med Erna Solberg, Jan Tore Sanner og Jon Georg Dale på Hamar 11. august, hvor pressen fikk anledning til å stille to spørsmål i plenum før statsministerens infofolk avbrøt.FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
 
Høyre tilbakeviser "garanti" for øst
Statssekretær Tom-Christer Nilsen (H) i samferdselsdepartementet avviser at regjeringen har gitt en garanti for at det østlige jernbanealternativet blir valgt.

Publisert: 24.aug.2017 15.17
Oppdatert: 24.aug.2017 15.35

11. august var statsminister Erna Solberg, kommunalminister Jan Tore Sanner og landbruksminister Jon Georg Dale på Skibladnerbrygga i Hamar på et hasteinnkalt pressetreff.

Der erklærte de at regjeringen var positiv til det østre alternativet, men ville avvente en endelig traséavklaring til resultatet av flere utredninger foreligger.

Garanti?

Mens Solberg tok forbehold om blant annet økonomi, kan stortingskandidat Tor Andre Johnsen (Frp) oppfattes slik at han gir en garanti for at det østre alternativet blir valgt dersom dagens H/Frp-regjering fortsetter i et videointervju med aksjonsgruppen Nå eller aldri på Facebook.

HA har forespurt statssekretær Tom-Christer Nilsen i samferdselsdepartementet om det er slik at regjeringen gir en garanti for øst.

Utdeler ikke garantier

– Dette er en stor og viktig sak for Hamar, der regjeringen legger stor vekt på de lokale ønskene for byutvikling. Vi utdeler ikke garantier, det tror jeg få norske politikere kan gjøre. Vi legger stor vekt på de lokale ønskene, og har derfor bedt om ytterligere opplysninger rundt noen av de spørsmålene som ikke er godt nok belyst hittil i utredningene om øst-alternativet, sier Nilsen

Må avvente

Han sier videre at de ikke kan ta en endelig beslutning før de viktigste opplysningene er på bordet.

– Et positivt svar på de tilleggsutredningene vi nå har bedt om, vil gjøre øst-alternativet mer sannsynlig, men den endelige avgjørelsen blir ikke tatt før alle opplysninger er tilgjengelige, ifølge Nilsen.

Tor Andre Johnsen sier at han aldri har brukt ordet «garanti».

– Regjeringen har sagt at de er positive til øst. Ingenting tilsier at de skal gå for vest. Øst har ikke vært skikkelig utredet, og vi ønsker å få parkert debatten om kostnader som det har vært mye spekulasjoner om, sier Johnsen.

– Rådmannen i Hamar anslår nå at nye utredninger kan føre til en utsettelse på ett til ett og et halvt år?

– Det er synsing og skremselspropaganda, mener Johnsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke