hacklink
18. sep
Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
 
- Kan tyde på at det ikke så smittsomt
Siden i går har Mattilsynet mottatt åtte nye meldinger om enkeltstående tilfeller av hunder som har lignende symptomer på sykdom. En av hundene har dødd.

Publisert: 12.sep.2019 12:20
Oppdatert: 12.sep.2019 12:24

Tilfellene er fra Buskerud, Vestfold, Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

Det skriver Mattilsynet i en pressemelding.

- Det er viktig å huske på at disse symptomene forekommer hos hunder, men da ofte med mindre akutt sykdomsforløp. innledningsvis har det kommet flest meldinger om sykdomstilfeller i Oslo-området, heter det videre i pressemeldingen.

ingen fellestrekk

Så langt er det ingen fellestrekk mellom tilfeller av syke hunder med hensyn til alder, rase, fôring, kontakt med andre hunder, turområder og lignende.

Mattilsynet går aktivt ut sammen med Veterinærinstituttet, NMBU Veterinærhøgskolen og veterinærklinikker for å innhente informasjon om sykdomstilfeller. 60 hundeeiere har så langt svart på spørreundersøkelsen.

Foreløpig vurdering av disse skal ikke vise noen sammenheng mellom tilfellene som gir et klart spor å følge videre i utredningen.

kanskje ikke så smittsomt

Mattilsynet ser imidlertid en rød tråd.

- Det er positivt at det i de fleste tilfeller der det bor flere hunder i samme dyrehold er bare én hund som er blitt syk. Dette kan tyde på at en eventuell sykdom ikke er veldig smittsom mellom hunder, skriver de i pressemeldingen.

Flere hunder skal obduseres de kommende dagene, og i tillegg analyseres prøvemateriale fra syke hunder.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke