buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
STERK MERKEVARE: Regionalpolitiker Erik Ringnes (til venstre) og Biohusets far, Jens Gunnar Bergaust sier det som er bygget opp på Blæstad siden 1969 er oppsiktsvekkende i nasjonal sammenheng. – Flytter miljøet til Evenstad, vil en uvurderlig merkevare gå tapt, sier Bergaust.
 
– En uvurderlig merkevare går tapt om Blæstad flyttes til Evenstad
I dag avgjøres Blæstads skjebne når høgskolestyret samles til møte i Lillehammer.

Publisert: 29.aug.2017 06:18
Oppdatert: 29.aug.2017 11:35

– Vi leser en skjult nedleggelse i utredningen til Høgskolen i Innlandet. Det kan vi ikke tillate. Det er virkelig en redsel lokalt for at merkevaren Blæstad forsvinner ut av Hamar-regionen og Hedmarken. Dette er et unikt utdanningstilbud på landsbasis, som rekrutterer studenter fra hele landet. Nå må vi våkne og ikke skusle bort uerstattelig jordbruksfaglig miljø.

Jens Gunnar Bergaust, kjent bonde i Øvre Vang, eiendomsutvikler, styreleder i Ankerskogen, mangeårig forretningsutvikler i norske og skandinaviske selskaper og ikke minst mannen som realiserte Biohus-prosjektet i Hamar, advarer mot å legge ned Blæstad. Både Bergaust og regionalpolitiker og bonde Erik Ringnes, sier at attraktiviteten til Blæstad er sterkt undervurdert.

– Gjennom Biohus-prosjektet skapte vi et utviklingsprosjekt for hele regionen. Nå er det nødvendig å rigge et tilsvarende spor for Blæstad i Høgskolens regi, sier Bergaust.

Lavere studenttall

Dersom Blæstad blir lagt ned, frykter Bergaust at studenttallet vil synke. Hovedkilden til finansiering er kandidater.

– Rapporten til Høgskolen Innlandet er en gjennomgripende analyse. En flytting av Evenstad til Blæstad er også et alternativ.

– Dere setter spørsmålstegn ved tallene i rapporten, Bergaust. Hvorfor det?

– Grunnen til at jeg har trukket fram Biohuset i Hamar som jeg var ansvarlig for, ble for eksempel realisert med vesentlig lavere kostnader enn hva Statsbygg ville ha klart. Investeringsanslagene i rapporten er grove nøkkeltall og krav til avkastning er høyt. Finansiering med Hamar kommune/Hedmark fylkeskommune burde vært diskutert.

Bergaust sier Biohus-prosjektet var først og fremst å realisere en idé.

– Dette var ikke eiendomsprosjekt alene. For å bygge var kurant. Utfordringen, og her er parallellen til Blæstad, nemlig å sette sammen fagmiljøet var den egentlige oppgaven. Det fikk vi realisert og skapte en næringsklynge med 24 bedrifter, sier han.

Ifølge Erik Ringnes er det grunn til å frykte skjult avvikling av Blæstad. Det vil verken han eller Bergaust sitte stille og se på.

– Min rolle er at jeg er regionalpolitiker og har i mange år tatt til orde for et landbrukssenter på Blæstad, sier Ringnes.

– Å miste Blæstad vil bli et stort tap for regionen. Alternativet betyr ikke en tilsvarende gevinst. Hamar-regionen er attraktivt for jobbesøkere og det er lettere å rekruttere folk med høyere utdannelse, sier Bergaust, som har vokst opp med Blæstad som nabo.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat