26. apr
 
Ny kunstgressbane – «på høyde med Real Madrid og Barcelona»
Skolegården på Lund likner en moderne idrettspark. Det kan elevene takke velforeningen for. Og den ytterst engasjerte velforeningen gir seg ikke nå.

Publisert: 08.nov.2017 13:48
Oppdatert: 08.nov.2017 14:03

I fjor sto hockeybana ferdig, bygget på dugnad av Brenneriroa og omegn velforening. Nå har velforeningen sørget for nytt kunstgress i ballbingen. Tirsdag ble nyåpningen av ballbingen markert på høytidelig vis med blomsteroverrekkelse til velet, fotballoverrekkelse til skolen, en kamp mellom lærere og elever som fikk spenningen til å sitre, pluss besøk av et par A-lagsspillere og ikke minst en spandabel banksjef.

– Velet gjør en fantastisk jobb her. Vi har fått hockeybane, tennisbane og nytt dekke i ballbingen. De holder grusbana ved like om sommeren og prepper isbana om vinteren. Vi er veldig privilegerte som skole som har et sånt anlegg og en sånn velforening. Det tror jeg også ungene setter stor pris på, sier konstituert Lund-rektor Kristian Kjølhamar.

– BÆNG - SÅ HADDE VI ALT!

Rektoren har nok rett i sine antakelser. I friminuttene myldrer det av liv på Lunds etter hvert rikholdige utvalg av idrettsarenaer. Jørgen Haraldsen (12) er superfornøyd med alt velforeningen har gjort.

– De har gjort en super jobb. Vi er ikke «lille Lund» lenger. Alt er blitt stort og flott. Bæng - så hadde vi fått alt mulig. Det er helt utrolig, sier 12-åringen.

Han er en av dem som bruker banene mye.

– I fjor brukte vi hockeybana hver eneste dag, forteller Jørgen.

Elevrådsleder Anneli Velle Opsahl (12) synes ballbingen er blitt ordentlig fin etter opprustningen. Der har velforeningen blant annet lagt nytt kunstgress med støtdempende overflatesjikt.

– Det er blitt veldig fint. Før var det sånn at man skrubba seg opp om man snubla, forteller Anneli.

Elevene fikk testet det nye kunstgresset gjennom en spennende kamp mot lærerne, som de med litt hjelp fra A-lagets Lars Erik Storbæk og Marius Holt gikk seirende ut fra.

INTERNASJONAL STANDARD

Til nyåpningen av ballbingen kom også Idar Jørgensen, avdelingsleder hos Sparebanken. Han hadde med seg 200.000 kroner til velforeningsformann Knut Vidar Moløkken. Disse pengene skal dekke kunstgresset.

– Real Madrid og Barcelona har ikke bedre treningsforhold enn dere får her, sa Jørgensen til Lund-elevene.

Til HA sier Jørgensen at han er imponert over velforeningen i Brenneriroa. De har lagt ned et stort antall timer i skolegården.

– Det å ha en velforening som støtter opp sånn, er gull verdt. Så er det moro for oss som bank å kunne støtte prosjekter som dette også, sier Jørgensen.

HAR FLERE PLANER

Velforeningen har bygd opp mye på Lund, men ferdige er de likevel ikke. Neste prosjekt blir en hoppbakke, midt i skolegården.

– Vi har fått midler til å lage en hoppbakke, så det skal vi i gang med neste sommer. Vi måtte prioritere å få ferdig dekket i ballbingen først, og hoppbakken må vi prosjektere ordentlig, sier formann Moløkken.

Han skryter av de andre i velforeningen. Mange er med og bidrar på dugnad.

– Folk stiller opp og er positive. Det er verktøykassa vår.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.