buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
– Vi elsker Rokosjøen!
Siden første ferietur til Rokosjøen camping i 1979 har tyske Fred Paral vært Løten-frelst. I år samlet han hele familien på familietreff ved Løtens perle.

Publisert: 03.aug.2017 23:16
Oppdatert: 04.aug.2017 07:01

Familiene Paral og Borgmann har feriert sammen på Rokosjøen camping siden 1979. I år er antallet tyskere samlet på campingen tett oppunder 50.

– Campingferie på Rokosjøen har en spesiell plass i hjertet, forteller Fred Paral (69) fra Köln.

Rokosjøen ble oppdaget av hans svoger Rudolf Borgmann i 1976.

I år klarte Fred endelig å samle hele familien fra rundt om i Tyskland til familietreff i hjertet av Løten. Alle hans åtte barn og 11 barnebarn, samt utvidet familie har nå tatt turen med Kiel-ferja. Til sammen er de om lag 45 fra familiene, samt noen familievenner. Alderspennet er fra 8 måneder til 70 år, og både Berlin, Münster, Bonn og Köln er representert.

Norgesvenner

– Ja, vi er absolutt Norgesvenner! utbryter Fred, etter å ha blitt forklart hva som ligger i begrepet.

– Norgofile om du ønsker et medisinsk begrep! ler han.

Norge har blitt familiens andre hjemland, og Fred snakker flytende norsk. Datteren Franziska (19) følger nå i hans fotspor, og har studert norsk på egen hånd i to år.

– Vi trives i de fredelige omgivelsene her. Utsikten her er som brent inn i hjernen. Det er helt klart vårt andre hjem, forteller Fred.

Inne i hans trofaste campingvogn ramser han opp norgeshistorien rundt både grunnloven og unionen med Sverige. Men hvorfor kommer de tilbake til Rokosjøen hvert år?

– Vi stortrives hver gang vi kommer. Vi har flere båter og både bader og fisker, sier Fred, og viser entusiastisk fram et bilde av en rugg på 12 kg tatt av hans nevø året før.

– Jeg har jo opplevd flere eiere, og jeg håper jo at mine barn kommer til å fortsette med denne tradisjonen, forteller han.

Hver sommer tilbringer familien fire uker på campingen, og i midten av august vendes snuten hjemover mot Tyskland igjen. Han har ingen planer om å gi seg med tradisjonen ennå.

Feirer babylykke

Fred kunne også kunngjøre at hans svigerinne natt til tirsdag fikk barn. Neste uke kommer hun med nyfødte Konstantin i campingvogn til Rokosjøen.

– De er kjempetrivelige folk. Jeg har bare vært her i fem år, det er ingenting mot denne gjengen! kan nabo Astrid Inderdal fortelle.

– Fred har gjort en fenomenal jobb med å samle familien fra rundt om i Tyskland, det er moro, sier hun.

På verandaen utenfor Freds faste plass henger ett norsk og ett tysk flagg.

– Det representerer vennskapet mellom Norge og Tyskland, smiler han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat