12. des
 
100 studenter står i boligkø
3.660 studenter har fått tilbud om studieplass i Hedmark. Av disse er det mange som kommer til å leie privat.

Publisert: 25.jul.2017 06.22
Oppdatert: 25.jul.2017 06.50

Flere av studentene er nødt til å finne seg et sted å bo på egenhånd, da Studentsamskipnaden i Innlandet (SINN) kun har 320 studentboliger i Hamar, som alle er utleid.

En av dem som tilbyr private studentleiligheter er Hornsgate 7 A/S vis-à-vis høgskolen. Kontaktperson og medeier i selskapet, Morten Nilsgård, kan fortelle om stor pågang på de splitter nye leilighetene.

– Det har vært overraskende stor etterspørsel. Vi trodde det kom til å være ganske stille før folk hadde fått vite om de hadde kommet inn på skole. Men allerede før opptaket 18. juli var ni av de tolv leilighetene utleid. Vi tar sikte på at de tre siste blir utleid innen 1. august, sier Nilsgård.

Siste innspurt

Sammen med de fire andre medeierne i selskapet har de prøvd å sette bygården fra 1896, på 370 kvadratmeter, tilbake til opprinnelig stand eksteriørmessig. Byggeprosessen startet i desember, og allerede førstkommende fredag har arbeidet ferdigstillingsdato.

– Bygården var i veldig dårlig stand da vi tok over. Vi rev ned alt innvendig i desember, og kun tre pipeløp sto igjen, forteller Nilsgård.

Sammen med pipeløpene har selve skjelettet også stått igjen, og Nilsgård forteller at de har prøvd å beholde det som kunne beholdes, som de gamle vindeltrappene som går igjennom alle etasjene.

–Her får man studentboliger med sjel, sier han.

Boenhetenes innhold

For å bo i de nye studentleilighetene, som spenner fra 39 til 63 kvadratmeter i størrelse, må man ut med mellom 6.500- 7.500 kroner i månedsleie. Leilighetene, som to personer deler, inneholder kjøkken og stue i ett, to soverom og bad.

– Vi har brukt mye penger på sikkerhet, som for eksempel tåkeanlegg for brann, sier Nilsgård.

Planer om flere bygg

Kompisgjengen bak Hornsgate 7 A/S tar sikte på å kjøpe flere bygårder for å drive med utleie til studenter.

– Det er et spennende marked, og vi har flere bygg i kikkerten. Til skolestart høsten 2018, har vi nok enda en bygård ferdig til utleie, avslutter Nilsgård.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke