18. jul
 
Snart legges et knippe knøttsmå krypinn ut for salg i Hamar - 11 kvadratmeter for 850.000
Megleren håper at pendlere, utleiere og studenter skal være villige til å bla opp over 77.000 kroner per kvadratmeter i Parkgata.

Publisert: 07.aug.2017 21:25
Oppdatert: 08.aug.2017 08:37

Snart blir 13 nyrenoverte hybler i annen etasje i Parkgata 12, eid og utbygd av firmaet Parkgata 12–16 AS, lagt ut for salg. Sju av boligene måler mindre enn 20 kvadratmeter, og det aller minste krypinnet er bare 11,6 kvadratmeter stort.

På knappe 2,4 ganger 4,9 meter er både kombinert sove- og oppholdsplass, kjøkkenkrok og et 90 centimeter bredt bad presset inn.

Om denne hybelen blir solgt til prisantydningen på 850.000 kroner, gir det en kvadratmeterpris på over 77.000. Det er skyhøyt sammenlignet med gjennomsnittet i Hamar, som ligger på drøye 32.000 kroner. Mjøs-byen begynner dermed å minne om Oslo, der enkelte små hybler har blitt solgt med en kvadratmeterpris på rundt 150.000 kroner.

Stor interesse

Eiendomsmegler Stine Enger Strand i DnB eiendom, som har ansvar for salget av boligene vis-à-vis Grandsenteret, forteller at markedet tilsynelatende ikke lar seg skremme av den høye kvadratmeterprisen.

– Det har vært veldig stor interesse for hyblene etter at vi la ut en teaserannonse på Finn.no. Alle de 13 hyblene legges ut for salg i slutten av måneden, opplyser hun.

Strand forteller at minileiligheten på 11 kvadratmeter vil bli den minste DnB har solgt i distriktet.

– Men vi har opplevd at interessen har vært stor for noe større hybler i Hamar tidligere. Jeg tror disse hyblene kommer til å bli solgt fort, sier eiendomsmegleren.

Tre kjøpergrupper

Boligprosjektets juvel er en 37 kvadratmeter stor hjørneleilighet med Mjøs-utsikt, som kan tiltrekke seg flere typer kjøpere.

Når de mindre hyblene skal markedsføres, blant dem 11-kvadratmeteren med utsikt mot bakgården, har megleren sett seg ut tre mulige kunder.

– Med tre sekunders gange til jernbanestasjonen vil de minste hyblene være et veldig ålreit alternativ til hotell for pendlere. Samtidig vil nok hyblene være enkle å leie ut, så de passer godt for dem som kjøper med tanke på utleie, sier Strand.

– Størrelsen og prisen gjør i tillegg at mange unge har råd til å kjøpe, så hyblene kan passe godt for førstegangskjøpere. Mange studenter tilbringer kanskje ikke like mye tid hjemme som andre, og selv i den minste hybelen har man alt man trenger, samt tilgang til en romslig takterrasse med flott utsikt, skryter Strand.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
OPTIMIST: Stine Enger Strand.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.