15. des
KJØPER/SELGER: Tore Bakke fra Bravida (til venstre) og Morten Kristiansen fra Moelven Industrier er enige. FOTO: PRIVAT
 
Moelven kvitt elektrisk tapssluk
Moelven Industrier ASA har de siste fem årene tapt 160 millioner kroner på elektrovirksomheten som nå selges. Det er gunstig for de 160 ansatte.

Publisert: 03.nov.2016 13.10
Oppdatert: 03.nov.2016 21.02

160 ansatte får ny arbeidsgiver når Bravida overtar Moelven Elektro AS fra Moelven Industrier ASA den første desember i år.

Salget er ganske sikker gode nyheter for både de ansatte og Moelven Industrier.

Elektro-virksomhetene har nemlig vært dårlig butikk for Moelven i mange år.

Halvert Salg - økte tap

De fem siste årene har Moelven Elprosjekt AS hatt samlet driftsunderskudd og underskudd før skatt på 160 millioner kroner.

Mens driftsinntektene i 2011 og 2012 var på om lag en halv milliard kroner var det i fjor på 256 millioner kroner.

I sommer opprettet Moelven Industrier ASA datterselskapet Moelven Elektro AS.

Det er dette selskapet som nå selges.

Noe aktivitet innen elektro viderefører Moelven Industrier i Moelven Elprosjekt AS.

DÅRLIG BUTIKK

Konsernsjef Morten Kristiansen (58) i Moelven Industrier ASA understreker overfor HA at det ikke var all aktiviteten i Moelven Elprosjekt som ble lagt inn i det nye selskapet:

- Det nye selskapet har med seg vedlikeholdsavtaler og noen mindre prosjekter. Det vi har solgt er sunne virksomheter, sier Kristiansen.

Han sier rett ut at elektro uansett har vært dårlig butikk for Moelven i flere år:

- Elektro er ikke kjernevirksomhet. Derfor selger vi, sier han og legger til:

- Det har vært utfordrende med disse ikke så gode resultatene. Det er en realitet.

NYTT Datterselskap

– Vi er glad for at vi er kommet til enighet med Moelven om kjøp av selskapet. Vi ser på Mjøsregionen som et meget attraktivt marked, et marked hvor vi i liten grad er representert i dag. I Oslo og på Gardermoen er både Moelven Elektro og Bravida representert i dag, mens Tønsberg vil være i en ny geografi for oss. Oppkjøpet vil således utgjøre et flott tilskudd av god og etterspurt kompetanse i disse områdene, sier administrerende direktør Tore Bakke, i Bravida Norge.

MOELVEN FORNØYD

Konsernsjef i Moelven Industrier ASA, Morten Kristiansen mener dette er en god løsning for Moelven Elektro AS:                                          

– Vi oppfatter Bravida som en kompetent ny eier. Virksomheten og de ansatte kan dermed fortsette sin gode utvikling, nå som del av et større selskap med el-installasjon, VVS og ventilasjon i sin kjernevirksomhet, sier Kristiansen.

DETTE ER BRAVIDA

Bravida har avdelinger fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør og rundt 2 400 medarbeidere. – Virksomheten vår har vært orientert rundt de store byene og langs kysten, fra Sarpsborg i øst til Bergen og Stavanger i vest, men vi har vært lite representert i innlandsbyene. Derfor er vi svært fornøyd med å kunne overta en stor virksomhet som dekker Oppland og Hedmark godt. Kjøpet gir oss betydelig bedre forutsetninger for å møte kundenes etterspørsel både innenfor installasjon og service i regionen, men også i andre deler av landet, sier Bakke,

Kjøpet forutsetter godkjennelse fra konkurransemyndighetene. Bravida Norge har i de senere år kjøpt flere selskaper og økt sin markedsandel i Norge.

MARKEDSPOSISJON

– Vi vurderer til enhver tid en rekke selskaper. Våre viktigste kriterier for kjøp er selvsagt markedsposisjonen lokalt. Derfor er vi mest interessert i større aktører i nye markeder og noen mellomstore, der vi allerede har en god organisasjon. Vi ser at kunder ønsker seg både mer komplekse leveranser og fleksible løsninger. For å kunne levere på dette er størrelse og kompetanse viktig. Samtidig har vi betydelige servicekontrakter som dekker hele landet. Her er lokal tilstedeværelse viktig for å kunne levere høy kvalitet, sier Tore Bakke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke