17. jan
17. mai-været 2018: Noen byger kan true fra morgenen av, men det blir strålende utover dagen, melder Meteorologisk institutt.
FOTO: Mazor Ahssani
 
17. mai-været: - Sjekk skylaget når du går ut døra
Overskyet og kjølig fra morgenen, men strålende utover ettermiddagen. Det er meteorologens varsel for 17. mai-været på Hedmarken.

Publisert: 16.mai.2018 16:39
Oppdatert: 16.mai.2018 16:38

Hvordan blir 17. mai-været på Hedmarken?

- Det vil nok være litt overskyet tidlig på dagen, men regnbygene vil ligge nærmere svenskegrensen og i sørlige strøk i Hedmark. Utover dagen vil skyene bevege seg mot Sverige, og det vil bli strålende vær, sier vakthavende meteorolog Hanne Beate Skattør i Meteorologisk institutt til HA.

Mulighet for regn på morgenen

Hun tar imidlertid et lite forbehold når det kommer til regnbygene, og sier man må være forberedt på noen dråper fra morgenen av.

- Det kommer litt an på hvor bygene popper opp. Det er skummelt å si noe sikkert når det er slik, sier Skattør. 

Bør man ta med seg paraplyen ut?

- Man bør sjekke skylaget når man går ut døra. Er det regn eller byger i nærheten, kan det være lurt med paraply, sier hun.

- I underkant av 20 grader og vind

Meteorologen spår en noe kjøligere morgen enn det vi har hatt de siste dagene på Hedmarken, og sier at temperaturen vil ligge i underkant av 20 grader på dagen.

- Det vil ikke bli veldig varmt, men solen vil kunne titte fram etterhvert, noe som kan gi litt ekstra varme, sier Skattør, som legger til at det kan bli en noe vindfull nasjonaldag. 

- Det kan komme litt nordlig bris, som gir litt mer vind og trekk enn det har vært i det siste i Hamar-området.

LES OGSÅ: Gjør ekstra stas på korpsene på 17. mai

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke