6. des
VERDIENE HALVERT: Ifølge en av borapportene etter konkursene i selskapene som skulle bygge ut denne Sentrumshagen-tomta i Hamar så er verdien av tomta om lag halvparten av de 115 millioner kronene som er brukt på prosjektet.FOTO: Eli J. HAUGEN
 
Mener Sentrumshagen er verdt halvparten av kostnadene
18 kreditorer har meldt krav på til sammen 69,7 millioner i konkursboet til Sentrumshagen Hamar AS. Ekspert mener tomta er verdt det halve av 115 millioner som er brukt.

Publisert: 01.okt.2016 08.28
Oppdatert: 03.okt.2016 10.42

Dette kommer fram av innberetningene til de konkursrammede selskapene som skulle bygge leiligheter for en halv milliard kroner på ei sentral tomt i Hamar.

I tillegg til at en håndfull lokale investorer tapte en millioner kroner hver i aksjekapital så tapte Filadelfia-menigheten i Hamar alene bortimot ti millioner kroner i aksjekapital.

Største taper – hva aksjekapital angår – er Høvik-selskapet Morgenstjernen Bolig AS. Her eide Eirik Hansen (54) 90 prosent av aksjene. Hansen mislyktes med et forsøk på å kjøpe selskapet og unngå konkurs.

115 millioner ble brukt

HA har tidligere skrevet at det er brukt til sammen om lag 115 millioner kroner på byggeprosjektet som har etterlatt seg en stor tomt mellom Vangsvegen og det nye tinghuset i Hamar.

Det meste av pengene gikk til kjøp av tomtene og riving. HA har tidligere skrevet hvordan et knippe lokale aktører – deriblant tidligere butikkdriver/gallerieier Birger Hervold fikk til dels godt betalt for eiendommene sine. Hervold fikk 20 millioner kroner for sin eiendom – en av de fire som utgjør tomta.

65 millioner tapt?

I innberetningene som ble presentert under skiftesamlingen i tingretten i Asker torsdag kom det fram at Malling & Co, et Oslo-firma spesialisert innen næringsmegling, anslår verdien på tomta til mellom 49 og 69 millioner kroner. I tillegg tas det høyde for en feilmargin på ti prosent.

Som ett av flere eksempler på hvordan man forsøkte å unngå konkurs heter det slik i en av borapportene:

«Det ble også inngått intensjonsavtale med en indisk investor med base i London.»

18 krever 69,7 millioner

I innberetningen for konkursboet til Sentrumshagen Hamar AS heter det at 18 kreditorer har meldt krav på til sammen 69,7 millioner kroner i dette konkursboet.

Det største kravet kommer fra Nordic Trustee med 44,8 millioner kroner.

Deretter følger entreprenørselskapet Betonmast AS med et krav på 11,7 millioner kroner.

Av de lokale kreditorene som er listet opp finner vi to krav fra Hamar kommune på til sammen cirka 45.000 kroner.

Eidsiva Marked har et krav på 2.700 kroner.

Bobestyreren, advokat Andreas S. Christensen i Kca Advokater i Sandvika utenfor Oslo skriver i en av beretningene av han regner med at arbeidet med konkursboene er ferdig i løpet av 2017.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke