12. des
ILLUSTRASJONSFOTO: Henning Holter Christensen
 
250 passasjerer sto fast på Dovrebanen første juledag
Rundt 250 passasjerer ble sittende fast på toget på Dovrebanen, like sør for Otta, i nær seks timer i minusgrader første juledag.

NTB
Publisert: 26.des.2017 10.35
Oppdatert: 26.des.2017 10.34

– Vi kan ikke bruke toalettene, spisevognen er stengt og det begynner å bli ganske kaldt her nå. Vi har fått utdelt noen knekkebrød og varmeposer, sier Frida Breen til VG.

NSB opplyser til NTB at toget fikk tekniske problemer like før klokken 19 mandag kveld. Her ble det stående i to og en halv time før det ble satt inn buss for tog. Da så problemet ut til å være løst, og toget kunne kjøre videre. Men et kvarter senere sto det stille igjen.

– Det er lett å være etterpåklok, og det er nok ikke den lureste beslutningen vi har tatt. Nå er det viktigste å få passasjerene trygt fram, sier NSBs pressevakt Håkon Myhre til NTB like før klokken 1 natt til andre juledag.

Da var passasjerene i ferd med å evakueres.

– Toget fra Lillehammer er kommet fram, og når alle passasjerene er evakuerte vil det kjøre nedover Gudbrandsdalen til Oslo. Det bruker fort tre og en halv til fire timer dit, opplyser Myhre.

Han anslår at det er om lag 250 passasjerer om bord i toget fra Trondheim til Oslo.

Toget, som forlot Trondheim klokken 15.29, skulle ha vært fremme på Oslo S klokken 22.04, skriver Aftenposten.

– Det er klart at vi må gjøre opp for oss, passasjerene har kjøpt en tjeneste vi ikke har levert. Passasjerene må ta kontakt med oss, så skal vi se på saken, sier Myhre.

(©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke