11. des
FRA 60 via 30 til 0: Tillitsvalgte Christian Hulleberg (t.v.) og avdelingssjef Omar Laarbi Zouhar ved Hamar-avdelingen der man har gått fra 65 til 30 ansatte henger i en tynn tråd. – Kampen for Hamar er tapt, sier Hulleberg.FOTO: FRANK BRANDSÅS
 
30 nye jobber varslet i faresone
Etter nylig å ha avviklet drøyt 30 arbeidsplasser i Hamar varsler forsikringsselskapet Vardia at også de cirka 30 siste jobbene er i faresonen.

Publisert: 20.okt.2016 14.37
Oppdatert: 20.okt.2016 14.53

– Hamar er foreslått nedlagt som lokasjon, men jeg foreslår at du snakker med Bård Standal som leder Vardia i Norge.

Det sier Omar Laarbi Zouhar.

Han er avdelingssjef for forsikringsselskapet Vardia i Norge.

– Administrasjonen er ikke ferdig med utredningen, og det foreligger ikke noe forslag før det er sendt til styret, sier Standal.

Porsgrunn tar alt

Han bekrefter imidlertid at Vardia utreder muligheten for å kutte ut Hamar-avdelingen og overføre også disse arbeidsoppgavene til avdelingen i Porsgrunn. Det skjer måneder etter at Vardia la ned om lag 100 arbeidsplasser på Sortland og snaut 20 i Molde ved årsskiftet.

Planene om mulig nedleggelse i Hamar bekreftes også av at selskapet har sendt brev med varsling om denne muligheten til Hedmark fylkeskommune – slik man er pålagt etter Omstillingsloven ved potensielle nedleggelser av mange arbeidsplasser.

fra 60 via 30 ...

HA har flere ganger skrevet om suksessen til Vardia i Hamar.

For ikke lenge siden varslet avdelingssjef Zouhar at man økte til 70 ansatte i Hamar.

Nå er man nede på drøyt 30.

– Hva skjedde, Zouhar?

– Det kan jeg eventuelt snakke om etter at du har tatt en runde med Standal, sier Zouhar.

... til 0 i Hamar

– Det som har skjedd er at Vardia har gått gjennom kraftige kostnadskutt etter det siste året. Selskapet tapte så mye penger at det var spørsmål om det kunne overleve. Kostnadene er tatt ned blant annet ved å redusere antall ansatte og avdelinger, sier Standal.

– Og nå ryker Hamar?

– Det er riktig at vi vurderer om vi fortsatt skal ha avdelingskontor på Hamar. Selv om vi ikke er ferdige kan jeg bekrefte at det er en sterk hypotese hos oss at det er tilstrekkelig med kundebetjening kun fra Porsgrunn, sier Standal.

Billigere med eksterne

Brorparten av de ansatte ved Vardias Hamar-kontor driver salg av forsikring via telefon.

– Vi har trukket ned så mye på utgående salg at vi sitter igjen med nesten bare å pleie de kundene vi har. Da faller antall ansatte kraftig, sier Standal.

– Hvorfor så kraftige kutt?

– Det er to årsaker: Det ene er at Vardia som et ungt selskap var nødt til å kutte kostnader. Det andre er at endret regelverk gjør det mye billigere å bruke eksterne folk enn egne ansatte på salg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke