20. feb
KRAFTIG NEDBØR: Regnet høljer ned i Gudbrandsdalen. Dette bildet er fra Fåvang tidligere i år.
FOTO: NTB scanpix
 
500 togpassasjerer strandet på grunn av regn på Dovrebanen
Dovrebanen er stengt ved Frya på grunn av kraftig regnvær. 500 togpassasjerer er dermed strandet. Regnet skaper trøbbel også på E6.

NTB
Publisert: 12.jul.2018 19:31
Oppdatert: 12.jul.2018 21:19

Tors­dag et­ter­mid­dag ble Dov­re­ba­nen stengt ved Frya på grunn av kraf­tig regn­vær. 500 tog­pas­sa­sje­rer ble der­med stran­det. Reg­net skap­te også trøb­bel på E6.

– Det var fare for ut­glid­ning av mas­ser, og der­for måt­te vi sten­ge ba­nen av sik­ker­hets­mes­si­ge grun­ner, opp­lys­te pres­se­vakt i Bane Nor Har­ry Kors­lund til NRK.

Det­te skjed­de som føl­ge av kraf­tig regn­vær. I til­legg had­de en grøft un­der skin­ne­gan­gen gått tett. In­gen tog fikk pas­se­re før dis­se pro­ble­me­ne var fik­set.

De 500 pas­sa­sje­re­ne var for­delt på tre uli­ke tog, iføl­ge pres­se­vakt i NSB, Liv Eg­gebø.

– Det er van­ske­lig å si hvor len­ge dis­se må vente. Vi har ikke fått noe pro­gno­se fra Bane Nord om når den kan åp­nes, og det er også en ut­ford­ring å kom­me fram på vei­ene i det­te om­rå­det, sa hun i går kveld.

Mann­ska­per fra Bane Nor var i hele går et­ter­mid­dag og kveld på ste­det og job­bet for å løse si­tua­sjo­nen, og etter at de reisende hadde ventet i fire timer, fant NSB og Bane Nor det forsvarlig å åpne strekningen for togtrafikk igjen.

NSB stil­te i påvente av at jernbanen kunne åpnes opp bus­ser for å frakte de ven­ten­de pas­sa­sje­re­ne vi­de­re, men det hjalp ikke stort. Veg­for­hol­de­ne på E6 var nem­lig så ille at de før­te til sto­re for­sin­kel­ser også her. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke