6. des
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 
60.000 til støtte for ulv
Over 60.000 underskrifter til støtte for ulv er overlevert klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) etter at de regionale rovviltnemndene tidligere i år vedtok å felle 47 ulver.

NTB
Publisert: 12.okt.2016 11.50
Oppdatert: 12.okt.2016 11.52

– Formålet med overleveringen var å vise ministeren det store engasjementet som finnes for å bevare ulven, sier rådgiver Sverre Lundemo i WWF Norge til NTB.

Han opplyser at over 60.000 underskrifter ble overlevert Helgesen onsdag formiddag, men at underskriftskampanjen vil fortsette å løpe fram mot at departementet skal behandle klagene på rovviltnemndenes vedtak.

– Klagene gjelder vedtaket om å felle ulv i ulvesonen, samt tillatelsen til å felle ulver tilhørende den såkalte Osdals-flokken. Totalt gjelder klagene for 32 av de 47 ulvene det er vedtatt å felle, opplyser Lundemo.

Med mindre rovviltnemndene skulle endre sitt vedtak som følge av klagene, vil klagene ende opp til behandling i Klima- og miljødepartementet. Departementet er ventet å behandle klagene før jul.

– Vi satser på at departementet får reddet så mange ulver som mulig, fordi rovviltnemndenes vedtak er alt for omfattende for en så liten bestand, sier Lundemo. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke