15. des
STYREMEDLEM: Hamar-advokat og styreproff Truls Norderhaug forklarer konkursen i Wang Gulv og Interiør AS med at tre nøkkelpersoner nylig sa opp for å starte egen virksomhet i samme bransje.
ARKIVFOTO: Jens Erik Jensrud
 
7-8 mistet jobben i konkurs i gulvfirma
Sju - åtte personer mistet jobben da Wang Gulv og Interiør AS i Stange gikk konkurs nylig.

Publisert: 07.mai.2017 20.12
Oppdatert: 08.mai.2017 21.10

Eierne selv begjærte oppbud for selskapet som drev med gulvlegging over store deler av Østlandet. Et stort oppdrag på sykehuet i Sarpsborg ble nylig avsluttet.

HAs gjennomgang av regnskapene viser at resultatene har svingt mye de siste årene.

Så sent som i 2014 var det driftsresultat på 750.000 kroner og resultat før skatt på 575.000 kroner.

Da var driftsinntektene på 12,5 millioner kroner.

I 2015 falt inntektene til 10,2 millioner. Driftsresultatet ble på minus to millioner kroner og resultat før skatt på minus 2,2 millioner kroner.

- Det dårlige resultatet i 2015 skyldes personlige forhold. Da fokuset igjen kunne rettes mot virksomheten klarte selskapet igjen å få til et overskudd i 2016. Egenkapitalsituasjonen var på veg til å bli rettet opp, sier Hamar-advokat Truls Norderhaug (66) fra Advokatfirmaet Campbell & Co i Hamar.

Han har i mange år vært med som eksternt styremedlem i bedriften.

- Hva gikk galt slik at det ble konkurs?

- Selskapet var, som sagt, i ferd med å få ting på plass. Tre ansatte som var å anse som nøkkelpersoner i virksomheten valgte imidlertid å si opp sine stillinger i februar for å starte egen virksomhet i samme bransje som Wang Gulv og Interiør AS. Etter å ha vurdert konsekvensen av dette så selskapet ingen annen mulighet enn å begjære oppbud, sier Norderhaug.

Han sier til HA at samlede krav var på om lag 1,5 millioner kroner - over halvparten av dette er moms. Ut over dette er det mange mindre kreditorer, men ingen som har store summer utestående.

- Dette er ingen stygg konkurs, men det er selvsagt kjedelig å måtte begjære oppbud, sier den erfarne advokaten og styreproffen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke