6. des
 
72 biler fikk bruksforbud etter stor kontroll på E6
Mange av bilene som passerte politiets skannere på E6 ved Brumunddal tirsdag, skulle aldri vært på vegen.

Publisert: 26.sep.2017 21.35
Oppdatert: 26.sep.2017 21.39

Tirsdag gjennomførte Statens vegvesen og politiet en stor kontroll av trafikken på E6 i begge retninger sør for Brumunddal. 72 biler fikk bruksforbud, og sju sjåfører blir anmeldt etter kontrollen.

Først og fremst var det EU-kontroller bileierne hadde slurvet med, men kontrollørene fant også flere grove tilfeller av tekniske mangler, forteller fagleder Geir Thomas Finstad hos Statens vegvesen.

– Vi kontrollerte blant annet en bil som dro en henger med sprekker i draget, og hvor verken bremser eller lys var i orden. En annen bil kjørte med fire dekk uten mønster, Denne bilen var i tillegg veldig ombygd, og uten fjøring. Føreren blir anmeldt for forholdet, forteller Finstad, som slår fast at det var uvanlig mye å ta tak i på E6 tirsdag.

23 BILER BLE AVSKILTET

Totalt passerte 6.700 kjøretøy ANPR-skannerne. Disse kameraene kjenner igjen nummerskiltene på forbipasserende biler, og sånn kan politiet luke ut biler og sjåfører som ikke hører hjemme på vegene. Dem fant de mange av. 55 av bilene som passerte, var av ulike årsaker begjært avskiltet. 23 av dem ble avskiltet på stedet, mens de resterende 32 fikk ordnet seg på plassen.

– Veldig mange kjørte med begjæring om avskilting, flere av dem fordi de ikke hadde forsikring eller årsavgift i orden. Mange fikk ordnet dette på plassen, sånn at de fikk kjørt videre. Det brukte vi litt tid på i dag. Hvis ikke hadde vi ikke hatt plass til alle bilene, forteller Finstad.

MANGE UTEN SERTIFIKAT

22 biler hadde ikke vært på periodisk kontroll, 15 var det ikke betalt årsavgift for og 10 manglet forsikring. Det ble utstedt 36 kontrollsedler på tekniske mangler, 11 gebyrer ble utstedt for feil med dokumenter, dekk og manglende bruk av sikkerhetsbelter, og det ble utstedt bruksforbud på et utenlands vogntog med manglende dokumenter.

Av de sju som sjåførene som ble anmeldt, var det seks som ikke hadde sertifikat.

– Det var mange som kjørte uten å ha gyldig førerkort, flere av dem fordi de tidligere har fått inndratt dette, forteller Finstad.

I vår gjennomførte politiet og Statens vegvesen en lignende aksjon. Da ble 10.000 biler kontrollert. De fant omtrent like mange feil og mangler blant tirsdagens 6.700 som hos de 10.000 som ble sjekket i storkontrollen i vår.

– Hva som gjør dét, vet vi ikke, sier Finstad.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke